Nyhetsåret 2007

NYHETER

Ytterligare ett nyhetsår har passerat.

Här är Stockholmsnyheterna vi minns från 2007.

Januari

Laila Freivalds (s), 65, femrummare på Kungsholmen är till salu för fem miljoner kronor. Bråket som uppstod när hon och maken köpte loss sin hyresrätt år 2000 ledde till att hon avgick som justitieminister.

Mars

18 personer greps i Stockholm, Sundsvall och Malmö misstänkta för delaktighet i människosmuggling från Irak.

April

Lars Leijonborg, 58, meddelar att han avgår som partiledare för folkpartiet, då länsförbunden i Skåne och Stockholm klargjort att de vill se en ny ledare.

Juni

Förslaget om att bygga ett hotell och kallbadhus i Riddarfjärden väckte reaktioner. Stadsbyggnadskontoret fick ta emot rekordmånga protester mot placeringen av den nära elva meter höga badringen, med en diameter på 125 meter. I september röstades förslaget ned.

September

Det är ett tecken på ojämlikhet att pappan för fram sin dotter till altaret under vigselakten, anser Svenska kyrkan i Stockholm. De avråder prästerna från att godkänna traditionen, som bygger på att bruden ägs av mannen.

Oktober

De så kallade ”Stureplansprofilerna”, en 21- och en 25-årig man, döms av hovrätten till fyra års fängelse för grov våldtäkt av en 19-årig kvinna. Männen friades i tingsrätten, trots teknisk bevisning.

Riccardo Campogiani, 16, avlider efter att ha misshandlats på Kungsholmen den 6 oktober. Fem jämnåriga pojkar åtalas. Fyra misstänkta för mord alternativt grov misshandel och vållande till annans död, och den femte för misshandel och anstiftan till grov misshandel.

December

Två kvinnor, som var prostituerade i ”Geijeraffären” på 1970-talet, kräver en ursäkt och ett skadestånd på en miljon kronor var av staten. På en presskonferens pekades flera av dåtidens ledande politiker ut som kunder.

Fyra Ica-butiker i Stockholmsområdet avslöjas ­med att packa om och sälja ­köttfärs vars bäst-före-datum ­passerats. En en intern kris inom Ica uppstår.

TT-Punkt SE