Bankpersonal anhållna i narkotikahärva

Av: Robert Triches

Publicerad:
Uppdaterad:

Husrannsakningar på flera banker - hundratusentals kronor tagna i beslag

Tio personer, varav två anställda på banker i Göteborg, har anhållits för inblandning i en omfattande narkotikahärva i Västsverige.

– Vi misstänker att de bankanställda medvetet har sysslat med penninghäleri eller har hjälpt till med det, säger vice chefsåklagare Thomas Ahlstrand.

Det var i går som länskriminalpolisens narkotikarotel i Västra Götaland grep åtta personer misstänkta för grovt narkotikabrott alternativt medhjälp till grovt narkotikabrott. Samtliga åtta är i dag anhållna.

Utöver dessa har två bankanställda hämtats till förhör misstänkta för penninghäleri alternativt medhjälp till penninghäleri. De har också anhållits. Polisen har också genomfört husrannsakningar på flera banker i Göteborg och har tagit hundratusentals kronor i beslag samt cannabis och ett ”stort antal” ecstacytabletter.

– Vi misstänker att de har hanterat större partier. Det handlar om personer som finns högre upp i ledet av hanteringen av narkotikan, säger Ahlstrand.

Hur länge har ni jobbat med det här ärendet?

– En tid, säger Ahlstrand utan att kommentera det vidare.

Polisen misstänker att hundratals narkotikaköpare också är inblandade i härvan. Dessa kommer polisen, enligt ett pressmeddelande, jobba vidare med att identifiera.

Publicerad: