Sex skolelever sköts

NYHETER

Två män väntade vid skolbussen

Foto: Sex skolelever sköts ner när de klev av bussen.

Sex tonåringar skottskadades på tisdagen utanför en skolbuss i Las Vegas. Skotten avlossades från en bil på andra sidan gatan.

Ett skolgårdsbråk tidigare på dagen om en flicka tros ha varit upprinnelsen till skottdramat.

Vid början av skoldagen utbröt ett slagsmål mellan tre elever, enligt polisen. Det stoppades snabbt och slagskämparna greps.

Polisen tror att skottlossningen har med slagsmålet att göra och att de beväpnade i bilen väntade på att eleverna, fem pojkar och en flicka, skulle kliva av bussen. Enligt de första rapporterna hade sex gymnasieelever just klivit av skolbussen när minst två personer sköt mot dem från en bil som stod på andra sidan gatan.

Livshotande

Ett av offren fick livshotande skador, ytterligare en persons tillstånd beskrevs som allvarligt medan fyra kunde skrivas ut snabbt.

Ett första vittne hörde fyra eller fem skott och såg två ungdomar ligga på marken. Bara några sekunder senare ringde en annan person och talade om tio skott och att fyra ungdomar fallit omkull, sade Las Vegaspolisens talesman Ramon Denby.

Denby sade att polisen tagit fem eller sex människor i förhör men att inga misstänkta anhållits och att det inte fanns något signalement på männen.

Las Vegasskjutningen är den tredje på kort tid där flera människor skjutits ner på gator och samlingsplatser.

Fler skottdramer

I helgen dödade en man fyra människor i ett utbildningscentrum för missionärer och i en kyrka i Colorado.

Mördaren tog livet av sig efter massakern. Tidigare har det uppgivits att han dödades av en kvinnlig säkerhetsvakt i kyrkan.

På tisdagen upptäcktes det också att han skrivit upprepade gånger om sina planer på en internetsida.

”Allt jag vill är att döda och skada så många av er som jag kan, särskilt kristna som bär skulden för de flesta problemen här i världen”, skrev han strax före det andra attentatet.

I förra veckan sköt en 19-åring ihjäl åtta människor och tog sedan sitt liv i ett shoppingcenter i Omaha, Nebraska.