Victoria firar jul – utan Daniel

NYHETER

Det blir bröllop mellan Daniel och Victoria till sommaren – tror alla hovexperter.

Men fira jul ihop får de inte.

Foto: ÅTERFÖRENAS I MELLANDAGARNA Kungafamiljen firar traditionsenligt julen på Drottningholm, medan Daniel Westling åker hem till sina föräldrar i Ockelbo. Foto: IBL BILDBYRÅ och PER-OLOF SÄNNÅS

Efter sex år tillsammans firar de fortfarande jul på var sitt håll: kronprinsessan Victoria på Drottningholm och Daniel Westling med familjen i Ockelbo.

– Kungafamiljen firar traditionsenligt med närmsta familjen. Det blir bara kungaparet och barnen. Sen brukar prinsessan Christina och hennes familj och prinsessan Lilian också komma, säger Nina Eldh, hovets informationschef.

Men Svensk Damtidnings hovreporter Jenny Alexandersson, är inte förvånad.

– Nej, kungafamiljen är väldigt traditionella och håller på det där. Men sen kommer kungabarnen säkert träffa sina respektive under juldagarna, säger hon.

Tysk julmat

I stensalen på Drottningholm blandas den svenska julmaten, med skaldjur och en touch från både Tyskland och Brasilien.

– Prinsessan Madeleine älskar ostron och vill gärna ha det på julbordet. Och drottningen kan inte vara utan sin Weihnachtsstollen, som är en konjaksdränkt fruktkaka. Den ska tydligen vara jättegod och serveras med svart, hett brasilianskt kaffe, säger Jenny Alexandersson.

Gillar practical jokes

Hon och resten av redaktionen på Svensk Damtidning får så här års mängder av tips och bilder när kungabarnen är ute och handlar julklappar.

– De köper ofta mer praktiska, roliga och genomtänkta presenter, än dyra och lyxiga. Kungen brukar uppskatta presenter med practical jokes.