Vittne uppges ha sett Madeleine

NYHETER

Kan vara i Belgien

1 av 2 | Foto: Madeleine McCann försvann för tre månader sedan. Nu uppger ett vittne att hon sett flickan i Belgien.

Belgisk polis undersöker uppgifter om att den försvunna brittiska fyraåriga flickan Madeleine McCann har iakttagits.

En kvinna har berättat för polisen att hon sett en engelsktalande kvinna tillsammans med en holländsk man och en liten flicka i den belgiska staden Tongeren, nära Maastricht, skriver Sky News i sin nätupplaga.

Tagit läskflaska

Vittnet, en barnterapeut, ringde till polisen men när hon återvände till sitt bord hade de tre försvunnit.

En talesman vid polisen i Tongeren säger att man tar uppgifterna på stort allvar.

Polisen har tagit hand om en läskflaska barnet drack ur.

– Kvinnan sade att flickan var slående lik Madeleine McCann och uppträdde oroligt, sade talesmannen och tillade att vittnet var trovärdigt.

Fantombilder

Mannen beskrivs som vit, 1,80 meter lång och cirka 40 år gammal. Han ska ha mörkt hår, stora ögon, utskjutande tänder och skäggstubb, skriver Daily Mail.

Polisen har släppt fantombilder på paret och en beskrivning av en Volvo som de körde. Volvon var av nyare modell och bar belgiska nummerplåtar som började med de tre bokstäverna VOV.

Försvann 3 maj

Det är den andra rapporten om att flickan iakttagits i Belgien. Ett belgiskt par hävdar att de såg flickan i Liege den första juni.

Madeleine försvann den 3 maj från ett hotellrum i den portugisiska turistorten Praia da Luz där hon sov tillsammans med sina tvååriga tvillingsyskon medan föräldrarna åt middag på en restaurang intill.

Tidigare:

TT , Sofi Thunvik