Ny misstänkt i Madeleinefallet

1 av 3 | Foto: husrannsakan Polisen undersöker huset där den huvudmisstänkte Robert Murat bor.
NYHETER

I helgen slog polisen åter till mot mannen som länge varit den enda misstänkta i fallet.

Samtidigt uppger polisen att kidnappningen kan ha krävt två gärningsmän och att de skuggar ännu en person.

I lördags genomförde portugisisk och brittisk polis en gryningsräd hemma hos den 33-åring som formellt sett är polisens enda misstänkte. Huset ligger knappt hundra meter från hotellanläggningen där Madeleine sågs senast och mannen har varit misstänkt sedan kort efter försvinnandet.

Agerade inte ensam

Vid räden sökte polisen igenom både huset och trädgården.

Träd och buskar klipptes bort. Polisens tekniker grävde i marken och sökte även av området med spårhundar. Inne i huset använde polisen en scanner på golvplankorna.

Det är andra gången polisens tekniker slår till mot huset, som ägs av den misstänktes mamma. Första gången var i maj och då tömdes även poolen bakom huset.

Mannen har hela tiden hävdat sin oskuld.

Nu avslöjar brittiska Daily Mirror att polisen övervakar ännu en person, som dock inte är formellt misstänkt.

– Misstanken att den som förde bort Madeleine inte agerade ensam har alltid funnits, säger en poliskälla till tidningen.

Är ovetande

Den misstänktes identitet är än så länge okänd men Mirror uppger att personen har bevakats dygnet runt i flera veckor. Anledningen till att mannens identitet inte offentliggjorts är att underlätta övervakningen.

– Det finns en ny person i bilden. En annan man övervakas men har ingen aning om att han är misstänkt, uppger Mirrors källa.

Läs tidigare artiklar

Olof Jönsson