Nyheter

”Svårt att se om en naken kvinna är prostituerad”

Av: 

Anders Munck

NYHETER

Han kunde blivit president.

Men sexskandalerna kostade Dominique Strauss-Kahn allt.

I dag inleddes rättegången i den senaste härvan – där förre IMF-chefen åtalas för koppleri.

– Det är svårt att se skillnad på prostituerade och andra kvinnor när alla är nakna, lär Strauss-Kahn ha sagt, enligt franska medier. 

En hotellstäderska i New York anklagade honom för att ha försökt tvinga sig till oralsex. Det blev början på den nu 65-årige Dominique Strauss-Kahns (DSK) fall. Händelsen på hotellet 2011 slutade med en uppgörelse där DSK betalade 1,5 miljoner dollar till städerskan.

Carlton-affären

Men anklagelserna mot chefen på Internationella valutafonden blev fler – och gjorde att han fick lämna sin post och ge upp de långt gångna planerna på att försöka bli fransk president. Istället blev François Hollande socialistpartiets kandidat, samme Holland som också vann presidentvalet.

Den senaste härvan med Strauss-Kahn kallas Carlton-affären. DSK anklagas för att ha organiserat sexfester med influgna prostituerade från Belgien och USA på hotell Carlton i staden Lille. Det är inte brottsligt att köpa sex i Frankrike, men eftersom DSK ska ha ordnat fester med prostituerade menar åklagaren att det kan jämställas med koppleri.

Kan ge 10 års fängelse

Om han fälls riskerar Strauss-Kahn 10 års fängelse och böter på motsvarande över 10 miljoner kronor. Han förnekar inte att ha deltagit i sexfester men tillbakavisar anklagelserna.

Strauss-Kahn ville idag inte lämna några kommentarer till de väntande journalisterna utanför rätten i Lille. Enligt Sveriges Radio har han dock tidigare sagt att ”det är svårt att se skillnad på prostituerade och andra kvinnor när alla är nakna”, till franska medier.

Ytterligare 13 personer står åtalade i härvan i Lille. Rättegången väntas pågå i minst tre veckor.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt inför sommaren hos MEDS här.

MEDS

Publisert: