Nyheter

Usch, vilket gräsligt gömställe

Av: 

Joakim Magné

NYHETER

Dags att revidera gamla ordspråket?

Vad som döljs i snö... döljs inte alls om du odlar cannabis mitt i vintern.

Nederländska polisen har nyligen släppt en bild efter att de slagit till mot en knarkodlare utanför Amsterdam. Misstanke fattades snabbt när ett tunt lager snö täckte alla tak utom ett i radhuslängan i staden Haarlem.

Och ja, det är inte speciellt svårt att klura ut vilket hus polisen stormade in i.

Flera tillslag med snömetoden

För att odla marijuana krävs temperaturer högre än vanlig vardagsvärme i hemmet – dessutom alstrar de speciallampor som används mycket värme. Och nu skördar holländsk polis stora framgångar med snömetoden, uppger lokala medier. Flera olagliga cannabisodlingar har avslöjats runt om i landet senaste tiden.

I måndags slog polis till mot en knarkfarm i Zutphen, där de hittade ett helt sovrum fyllt med 88 marijuanaplantor. Två dagar senare greps en person i Arnhem efter att polisen hittat en liknande odling.

Nya krafttag

Nu kanske den skarpsynte höjer på brynen eftersom Holland är världskänt för sin liberala syn på marijuana. Men nederländska lagar har begränsat hemmaodlingen till max fem plantor. Senaste tiden har myndigheter också ansträngt sig för att hålla nere marijuanaanvändandet i landet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu fortsätter sommarrean hos Åhléns – 50 % rabatt på kläder och inredning

Åhlens

Publisert: