Nyheter

Skottlossning i Örebro

Av: 

Björn Barr

Videobiljarden i centrala Örebro efter rånet.
Videobiljarden i centrala Örebro efter rånet.

NYHETER

Två rånare slog till mot en biljardhall i Örebro under fredagsnatten.

En av rånarna avlossade ett skott i väggen bredvid en kvinna.

– Vi har inga personskador men de som jobbade är förstås chockade, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Klockan 00.55 på natten mot lördag tog sig två maskerade rånare in på biljardhallen Videobiljarden vid Järntorget i Örebro.

– Två maskerade personer har gått in och dragit med sig en av de anställda bakom disken. På något sätt har man kommit åt kontanter i okänd mängd, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Enligt Nerikes Allehanda ska en kvinna ha försökt stoppa rånarna. Men när rånarna fick se henne sköt de ett skott i väggen.

– Han sa att han skulle skjuta mig, säger kvinnan till Nerikes Allehanda.

Har gjort vissa fynd

Uppgifterna om skottlossning bekräftas också av Örebropolisen:

– I samband med rånet har det avlossats ett skott som studsat och tagit i en vägg. Det är ingen person som är skadad men de som har jobbat i butiken är chockade, säger Kenneth Johannesson.

Rånarna är fortfarande på fri fot men polisen har fått mängder med vittnesuppgifter under kvällen. Dessutom har man gjort en del fynd.

– Vi har spårat med hundar och hittat ett antal saker som vi tror vi kan ha nytta av i den inre spaningen, säger Kenneth Johannesson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Minska risken för smittspridning under vintern – handla munskydd, hudvård och vitaminer hos MEDS

Meds

Publisert: