Tax för pussen, polarn

1 av 4 | Foto: BARCROFT USA/BULLS
NYHETER

Bästa vännerna Bengrävaren och Milo drar sig inte för att släta av varandra.

Lejonet har svansat efter hunden sedan barnstassar.

– Milo försöker härma Bengrävaren när ­lejonet ropar på andra lejon, säger deras ­skötare John Reinke.

Det 227 kilo tunga ­lejonet lider av en matsmältningsrelaterad bensjukdom som gjort honom mindre rörlig. Kanske kan han relatera till sin skötare, som han fattat särskilt tycke för. Djurskötaren John ­Reinke förlorade båda sina ben i en bungy jump-olycka och har nu två proteser, skriver Daily Mail.

Reinke har tagit hand om Bengrävaren sedan kattdjuret var litet. Djurskötarens tax, Milo, och ytterliga fem taxar märkte att något inte stod rätt till med lejonet och tog det under sina vingar. De skyddade honom när han var ung. Ett särskilt starkt band skapades mellan Bengrävaren och Milo och de umgås nu varje dag på G.W. Exotic Animal Park i Wynnewood, Oklahoma.

Leker tillsammans

Nu är de alla full­vuxna och kan ses äta och leka tillsammans.

– Vänskapen mellan en 5 kilo tung tax och ett 227 kilo tungt lejonet är unik och har aldrig tidigare skådats, säger John Reinke.

Men den djuriska ­historien tar inte slut här.

Bengrävaren föddes upp tillsammans med ­tigern Tony.

– Tony är fullt frisk men leker lite för våldsamt. När Bengrävaren märker att jag tappar kontrollen över leken så morrar han till Tony och det märks att han är ­beskyddande, säger ­Reinke.

De två fullvuxna köttätarna har fått sällskap av två tigerungar, Tippy och Orlando. Tippy gillar att ha dragkamp med John Reinke, i stället för rep använder de hans en protes.

Ovanlig familj

Arbetet med djuren har hjälpt djurskötaren

i sin egen rehabilitering. Han nämner särskilt ­relationen med Ben­grävaren som viktig i återhämtningsprocessen.

Tillsammans med sin fru Kirsti, sönerna ­Peyton och Nathan samt spindelapan Ricky bildar John, Bengrävaren, Milo och taxarna samt tigrarna Tony, Trippy och Orlando en stor, ovanlig familj som tillsammans kämpat mot och lyckats besegra ­oddsen.