Stor brittisk tidning pekar ut Soraya Post som extremist

Nynazister, brottslingar och en svensk feminist.

När den brittiska tidningen The Sun listar extrema politiker som tagit sig in i Europaparlamentet buntar de ihop Soraya Post med högerextremister.

Feministiskt initiativs toppnamn i EU-valet listas bredvid det nazistiska partiet Gyllene Gryning i en artikel med rubriken "Nynazister, vapenbärare, mordbrännare och medlemmar av Europaparlamentet".

– Jag vet inte hur extrema vi är. Vad vi vill är alla människors lika värde, är det extremt så får vi väl kallas så, säger Soraya Post till Aftonbladet.

"Den svenska politikern väntas bli den första parlamentarikern för ett rent feministiskt parti", skriver den brittiska tidningen The Sun i artikeln.

"Högerextrem motvikt"

Soraya Post firade i natt att Feministiskt initiativ vunnit ett svenskt mandat i Europaparlamentet med 5,3 procent av Sveriges röster.

Nu listas hon bredvid bland andra Mario Borghezio från italienska Lega Nord, som dömts för flera brott, bland annat för att ha anlagt en brand.

Där finns också Jean-Marie Le Pen från det högerextrema partiet Nationella Fronten, som blev Frankrikes största parti med var fjärde röst.

– De kanske räknar oss som extremister. Jag förstår inte sammanhanget men det är många som säger att feminister är extremer. Att vi är en motvikt mot de högerextrema har vi hört förut, säger Soraya Post.

Det var Dagens Nyheters journalist Niklas Orrenius som uppmärksammade Twittersverige om saken med en tweet strax efter klockan 10 på måndagen.

Publisert: