Tre skottskadade på universitet i USA

avSofia Roström Andersson

Skytten sköts ihjäl av polis

1 av 3

Plötsligt började en beväpnad gärningsman skjuta inne på ett universitetsområde i amerikanska delstaten Florida.

Tre personer skadades – och studenter uppmanades att söka skydd.

Skytten har skjutits ihjäl av polis.

Tipsa | Aftonbladet

Larmet om att en beväpnad gärningsman befann sig på Florida State-universitetet i Tallahassee i delstaten Florida kom efter midnatt, lokal tid. Flera studenter hade då hört skottlossning.

Sköt mot polisen

Samtidigt gick en varning ut till studenterna. "Farlig situation", står det i meddelandet där alla också uppmanades att omedelbart söka skydd, och att hålla sig borta från fönster och dörrar.

Tre personer skottskadades och fördes till sjukhus. För en av dem ska läget vara kritiskt, rapporterar universitetets egen tidning, FSU News. Det är ännu oklart om de skadade är studenter.

Polisen vägrade under pågående insats att uttala sig, men bekräftade senare att skytten dödats av polis.

Gärningsmannen ska ha vägrat lägga ifrån sig sitt vapen på uppmaning och i stället avlossat skott mot polisen, som då sköt ihjäl skytten.

Hörde flera skott

En student, som ABC News varit i kontakt med, säger att hon befann sig på andra våningen i biblioteket när hon vid 00.30-tiden, lokal tid, hörde skottlossning. Strax därefter sprang folk från första våningen till andra och skrek att alla skulle gömma sig, berättar studenten.

– Sen sa en polis att gärningsmannen var i entrén och jag tror att han sa att två personer blivit skjutna, säger studenten vidare till ABC News.

En annan student, Nikolai Hernandez, berättar för CBS News att hans rum ligger mitt emot biblioteket och att han hörde fem eller sex skott avslossats.

– Det var i rad, pang, pang, pang, pang, pang. Man blir orolig. Jag skulle egentligen ha varit i biblioteket. Jag har en rapport att skriva, men blev lite lat och bestämde mig för att inte göra det, säger han.