Nyheter

Sköt på familj vid gangstermord

Av: 

Susanna Nygren

NYHETER

Polis söker mörk BMW

Den 30­-årige mannen jagades ut från en restaurang och avrättades på en parkering mitt under lördagsshoppingen. Ett stort antal skott avlossades på parkeringen och en barnfamilj hamnade mitt i skottlinjen.

– Ett skott går in genom sidan på deras bil, säger JB Cederholm, kriminalinspektör, grova brott polismyndigheten region syd.

Den 30­-årige mannen hade beställt mat inne på en restaurang när två beväpnade män kom in. Utan förvarning öppnade de eld mot honom och han flyr ut på den intill liggande parkeringsplatsen.

Männen följde efter och sköt ett stort antal skott mitt i lördagsruschen utanför Mobila – ett av Malmös största shoppingcentrum. Ett stort antal personer svävade i livsfara när gangsteruppgörelsen slutar i mord. En barnfamilj hamnade mitt i kulregnet.

– Det är en familj som håller på att parkera när det sker. Ett skott går in i sidan på deras bil säger JB Cederholm.

Fler bevis

Familjen kom undan med blotta förskräckelsen och kunde, något omskakade, ta sig hem från parkeringen. Polisen beslagtog deras bil och den är nu ett av flera bevis mot de två misstänkta mördarna.

Polisen efterlyser fler uppgifter om den mörka BMW som plockade upp de misstänkta mördarna och sedan lämnade platsen i hög hastighet.

– Vi fick in många samtal från bilister under kvällen som blev omkörda av en mörk BMW. Den körde ut mot Kulladal och körde om både på höger och vänster sida. Den var också uppe på trottoarer och körde.

Spåren av mördarna slutar vid en minigolfbana strax söder om stadsdelen Kulladal i Malmö. Trots att många blev vittnen till den vilda flykten har polisen ingen uppgift om bilens registreringsskylt.

– Vi vet inte ens om den hade en registreringsskylt. Vi hoppas därför att någon har filmat eller fotograferat bilen under färden och att de kontaktar oss, säger JB Cederholm.

Många vittnen

Han förklarar att det finns flera övervakningskameror i Malmö längs med flyktvägen och polisen kommer plocka ut allt filmat material ur dessa.

Ett 15­-tal personer inne på restaurangen och många fler ute på parkeringen blev vittne till mordet.

De har bland annat berättat att de två männen kom in på rad genom entrédörren och att de var omaskerade men dolde sig med huvor och högt uppdragna jackor.

Sköt utan ett ljud

Utan att säga ett ljud ska de ha börjat skjuta mot mannen.

– Det är uppenbart att de skulle döda honom. De utsatte även andra människor för risker, säger JB Cederholm.

Flera vittnen hann lämna platsen innan polisen var på plats. Man är därför angelägen om att de hör av sig. Polisen kommer också genomföra en specialinsats på plats på shoppingcentret nästa helg.

– Många som handlar gör det samma dag varje vecka. Därför har vi en bil på plats på Mobila på lördag eftermiddag för att ta upp vittnesmål.

JB Cederholm säger att man sannolikt jagar fler misstänka än de två beväpnade männen.

– Det måste finnas en tredje person med, för bilen är på rull.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommardeal - Prova BookBeat gratis i en månad!

BookBeat

Publisert: