Här terrorhjärnans egna bilder från radikaliseringen

Terroristcellen sprängdes innan det planerade attentatet i Belgien.

Men hjärnan Abelhamid Abaaoud, 27, är fortfarande på fri fot.

Här är hans egna bilder från terrorträningen i Syrien.

Vid 18-tiden den 15 januari slog belgisk anti-terrorpolis till mot ett gammalt bageri på Rue de la Colline i Verviers. Två personer sköts till döds och en greps.

Terrorcellen som sprängdes ska ha planerat en nära förestående attack mot belgisk polis och beskrevs som extremt välbeväpnade.

Men elva dagar senare är fortfarande Abelhamid Abaaoud, 27, inte fångad. Han beskrivs som hjärnan bakom terrordådet och är nu en av Europas mest jagade personer.

Nu kommer bilderna som visar hur han och andra unga belgare radikaliseras i Syrien.

Journalisterna Etienne Huver och Guillaume Lhotellier på Newspictures Agency har kommit över bilder från Abelhamid Abaaouds telefon. Materialet ska ha kopierats i hemlighet när den misstänkte terrorhjärnan laddade sin telefon på ett internetkafé, uppger Sveriges Television.

SVT Agenda sände under söndagen reportaget som väckt stor uppmärksamhet i Belgien och visar hur de unga männen går från att kalla sig ”terrorturister” till att släpa lik till massgravar.

Abelhamid Abaaouds egna bilder från Syrien är tagna med början i februari i fjol.

Till en början verkar belgarna se på tillvaron i det krigshärjade landet som en lek. Men för att stiga i graderna inom bland jihadisterna börjar de snart att begå makabra handlingar – som också filmas, uppger SVT.

Bland annat ”städar” de undan döda kroppar åt terrorgruppen IS. Visa offer kommer från Fria syriska armén, andra är civila.

I en scen i reportaget syns hur kroppar binds fast bakom en bil och hur Abelhamid Abaaoud lämnar över kameran och sätter sig bakom ratten.

– Med Guds försyn och för Guds skull, får vi släpa otrogna, hedningar, som strider mot oss och mot islam. Filma dem, säger han enligt SVT.

Samtidigt som han bakom bilen släpar kropparna mot en massgrav.

– Vi har dödat Allahs fiender, säger 27-åringen i reportaget.

Ett knappt år efter att de kommit till Syrien var de tillbaka i Belgien. Redo att begå en terrorattack.

Publisert: