Mördades – tre veckor efter att hon födde barn

NYHETER

Spädbarnet fanns hemma i lägenheten - Pojkvännen misstänks - häktades i går

Kvinnan i 30-årsåldern fick bara vara mamma i tre veckor - sen hittades hon mördad.

I går häktades hennes pojkvän av Solna tingsrätt misstänkt för mord.

– Hon var glad över ­barnet och allt verkade bra, säger en släkting.

Foto: MAGNUS WENNMAN
GRANNARNA HÖRDE BRÅK I en lägenhet i Hässelby i västra Stockholm hittades i förrgår morse en kvinna i 30-årsåldern död. I bostaden fanns också hennes tre veckor gamla spädbarn. Kvinnans 29-årige pojkvän greps i närheten och häktades i går på sannolika skäl misstänkt för mord. Han nekar enligt sin försvarsadvokat till brott.

Vid 08.30-tiden i förrgår larmades polisen till en adress i Hässelby i västra Stockholm.

I en lägenhet i ett tre­våningshus hittades en kvinna i 30-årsåldern död. I lägenheten fanns också ett tre veckor gammalt spädbarn som togs om hand av polis, enligt uppgifter till Aftonbladet.

I närheten påträffades 29-åringen som greps och sedan anhölls misstänkt för mord.

Svarade inte i telefon

Efter en halvtimmes häktningsförhandling i Solna tingsrätt häktades den 29-årige pojkvännen i går på sannolika skäl misstänkt för mord, den högre misstankegraden.

Kvällen innan kvinnan hittades död hade hon ­pratat med sin pappa i telefon och då hade allt varit normalt, berättar han.

- Men på morgonen svarade hon inte i telefonen, så jag blev orolig och åkte dit. När jag möttes av polis­avspärrningar förstod jag att något hade hänt, säger pappan.

Enligt uppgifter från grannar hade det hörts bråk från lägenheten under natten.

- Men det ska ha varit mer av ett normalt bråk, säger pappan.

Var ihop sedan ett år

Den mördade kvinnan och den nu häktade mannen hade haft ett förhållande i cirka ett år, enligt personer i kvinnans närhet.

- Allt verkade bra med dem innan. De verkade ­glada över barnet och det var inget märkvärdigt. Man kunde inte tro att det här skulle hända. Det har kommit som en chock för alla, säger en släkting.

29-åringen nekar till brott, enligt försvarsadvokaten Eva Persson.

- Han är fortfarande chockad, säger hon.

Åklagaren Lucas ­Eriksson uppger att den misstänkte mannen kommer att sitta häktad till åtminstone den 4 september innan åtal ska väckas.