Blodfläckig tröja på Urban Outfitters

Fyra studenter sköts till döds vid Kent State University i Ohio. Nu har Urban Outfitters lanserat en blodfläckig tröja med universitetets tryck. Tröjan har väckt starka reationer i sociala medier.

Det var under en Vietnamdemonstration 1970 som fyra studenter blev skjutna till döds vid Kent State University i Ohio. Nu har den skandalomsusade klädkedjan Urban Outfitters lanserat en "vintagetröja" med universitetets  tryck på bröstet. Tröjan är ljus i grunden och täckt av röda fläckar som starkt påminner om blodstänk.

Under förmiddagen publicerade sajten Buzzfeed en skärmdump från klädkedjans hemsida och efter det har kritiken mot tröjan rasat i sociala medier.

Tröjan är nu borttagen från företagets hemsida, men Buzzfeeds skärmdump delas flitigt i sociala medier och har fått kommentarer som:

”Urban Outfitters är äkta skräp: de säljer en Kent State-tröja med blodstänk.” 

”Ännu en anledning att bojkotta Urban Outfitters”

”Det är äckligt”

”Att göra sig lustig över en tragedi är skit”

”Vad i helvete tänkte de???”

Enligt Urban Outfitters sajt fanns tröjan fanns bara i ett enda exemplar och såldes för 550 dollar, skriver Huffingtonpost.

Skjutningarna i Ohio ägde rum i maj 1970 då Ohio National Guard öppnade eld mot en grupp obeväpnade studenter. Förutom de fyra studenter som dog blev nio personer skadade.

Aftonbladet har försökt nå Urban Outfitters för en kommentar.

Publisert: