Israel bombade 20 mål i Gaza

NYHETER

En människa dödades när Israel fortsatte att bomba mål i Gaza – och palestinska milismän har avfyrat raketer mot Israel. Fem palestinier dödades i går i Gaza och tre demonstranter dödades på Västbanken.

Israel har genomfört minst 20 attacker mot mål i Gaza sedan midnatt, enligt militären. Palestinska myndighetsrepresentanter och vittnen i Gaza säger att attackerna höll i sig under natten, och att tre bostäder och tre moskéer träffades av de israeliska bomberna, skriver nyhetsbyrån Reuters. En palestinier uppges ha dödats.

Egypten manar

Palestinska milismän ska ha avfyrat sammanlagt fyra raketer mot Israel, utan att någon människa skadades, enligt en talesperson för Israels militär.

Minst fem palestinier ska ha dödats i fredagens anfall mot Gaza, bland dem en tioårig pojke, skriver nyhetsbyrån AFP.

Egypten, som har medlat mellan parterna, manar till ett nytt eldupphör i Gaza och USA hoppas att ett sådant ska bli verklighet inom kort.

– Vårt hopp är att parterna ska komma överens om att förlänga eldupphöret inom de närmaste timmarna, sade amerikanska UD:s taleskvinna Marie Harf.

Dödade demonstranter

Två palestinier dödades på fredagen när demonstranter drabbade samman med israelisk militär på den ockuperade Västbanken: en 43-årig man dödades av ett skott i bröstet i Hebron, och en 20-årig man dödades i närheten av en israelisk bosättning utanför Ramallah. Ytterligare ett tiotal demonstranter ska ha skadats.

Dessutom avled en 22-årig man på lördagsmorgonen av skadorna efter att ha träffats av israeliska kulor under demonstrationen i Hebron dagen innan, enligt palestinsk sjukvårdspersonal.

TT