Jackie Ferm

Ferm dömd till fängelse efter dödshot

Av: 

Lilian Andersson

NYHETER

Lars Ferm döms till en månads fängelse och skadestånd för att ha dödshotat sin dotter Jackie Ferm.

– Mycket talar för att vi tänker överklaga, säger Lars Ferms försvarare, advokat Anders Ericson.

Lars Ferm, tidigare Lars­ Inge Svartenbrandt, åtalades för två fall av olaga hot mot sin dotter. Han muckade från ett längre fängelsestraff i april förra året och besökte dottern och hennes sambo i Stockholm.

Det var tänkt att Lars Ferm skulle bo där och passa parets hundar. Efter en hundpromenad på kvällen, då Ferm besökt en krog och druckit shots, ilsknade denne till och uppträdde hotfullt mot dottern.

Enligt domen gick han emot henne och smällde ihop skorna på ett skrämmande sätt. Ögonen svartnade, han blev personlighetsförändrad, slog i dörrar och skrek.

Allvarliga hot

Jackie Ferm blev som barn vittne till hur hennes pappa misshandlade hennes mamma­ och sedan dömdes för det.

Det har enligt tingsrätten bidragit till den rädsla hon känt efter händelserna förra året, med sömnproblem som följd. Hon vet vad hennes pappa är kapabel till. Hotelserna har uttalats för att göra henne väldigt rädd.

Lars Ferm har medgett att han under ett gräl med henne sagt att han ville kasta ut henne genom fönstret men har bestridit ansvar för brott.

– Det bara flög ur mig, jag menade inget med det, har han sagt.

Hans minnesbilder från kvällen är ganska diffusa då han druckit en del alkohol.

”Tänker överklaga”

Lars Ferm döms till en månads fängelse för olaga hot och att betala 5 000 kronor i skadestånd. Hoten har upprepats under ett längre förlopp, de har skett i hennes hem och tillhygge med skor har använts. Det ena åtalet, dödshotet i telefon att skjuta dottern, ogillas.

Lars Ferms försvarare Anders Ericson är glad att hans huvudman frias i ett av fallen, men finner det mindre bra att han döms i det andra.

– Det är lite väl hårt att döma en cancersjuk 70­-åring till fängelse, säger han, även om min klient förekommer i belastningsregistret sedan tidigare. Mycket talar för att vi tänker överklaga, detta bör hovrätten få pröva.

ANNONS

Missa inte: De nya muminmuggarna "Gul och Blå" finns nu att köpa hos Cervera!

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Jackie Ferm

Lars Carlander, fd Lars-Inge Svartenbrandt