24-åriga Karolina fortfarande försvunnen

NYHETER

Karolina från Göteborg är saknad sedan i söndags

24-åriga Karolina från Göteborg var på släktträff i Tyskland i förra veckan.

I söndags skulle Karolina åka hem, medan maken skulle stanna kvar några dagar till.

Han uppger att han lämnade av henne på Centralstationen i Hamburg, Tyskland vid 15-tiden i söndags.

Sedan dess är hon försvunnen.

– Jag har talat med maken som är väldigt orolig och ledsen. Han vill hemskt gärna att hon hittas snart och vill att hennes bild och informationen ska spridas så mycket som möjligt, säger Neda Pavic vid Missing People till Aftonbladet.

Spåren slutar i Hamburg

Karolina och hennes make reste från Göteborg till Tyskland för ungefär en vecka sedan. De skulle hälsa på makens släkt som bor där.

– Hon skulle resa hem till Göteborg för att jobba, medan han skulle stanna kvar under en kortare tid, berättar Neda Pavic.

Maken följde henne till centralen och såg hustrun kliva på tåget. Därefter lämnade han Centralstationen.

– Han gick väl ett par minuter innan tåget skulle gå, säger Neda Pavic.

Vid Centralstationen i Hamburg slutar alla spåren. Det är oklart om Karolina satt kvar på tåget mot Göteborg, via Köpenhamn.

– Det jag vet är att man har letat efter henne på centralstationen i Hamburg utan resultat och det finns heller inga väskor eller andra ägodelar kvarlämnade där.

Efterlysningar i Sverige och Danmark

Eftersom man inte vet exakt när och varifrån Karolina försvann, är det inte möjligt att göra någon skallgång efter henne.

– Vi kan inte göra så mycket mer nu än att låta efterlysningarna jobba för oss. Vi har även kontaktat vår systerorganisation i Danmark.

Karolina är 168 cm lång och väger 65 kilo. Hon har mörkt lockigt hår och var vid försvinnandet klädd i en lång svart jacka, jeans och en turkos halsduk, Hon hade även med sig en svart sportväska från Sportlife, en svart datorväska och en beige handväska.

Samarbetar med Hamburgsspolisen

Polisen är inkopplad och Mikael Birgersson, handläggare för försvunna personer vid Polisen i Västra Götaland, arbetar med fallet.

Han berättar att inget i nuläget tyder på att Karolina har utsatts för brott, men att man varken kan uteslutade brott eller att hon kan ha försvunnit på eget initiativ.

– Oavsett det jobbar vi på samma sätt. Vårt fokus är att hitta personen.

I nuläget är det dock främst polisen i Hamburg som ansvarar för utredningen.

– Vi har ett bra samarbete med Hamburgspolisen och får förlita oss på det internationella polisarbetet. Vi har förhoppningen att vi ska få information som leder till att hon ska hittas.

Han berättar att polisen har löpande kontakt med de anhöriga.

– Det här är naturligtvis en väldigt påfrestande situation för dem.

ARTIKELN HANDLAR OM