Stefan Löfven

Stefan Löfven uppmanade till empati

Av: 

Victor Stenquist

NYHETER

Statsminister Stefan Löfven har under lördagen hållit sitt jultal.

Aftonbladet sände talet direkt från talet där han lyfta önskan om empati och solidarietet.

– Vi har många murar kvar att riva i vårt samhälle, sa statsministern.

Under sitt jultal i Stockholm inriktade sig Stefan Löfven på att prata om gemenskap och sin sedan tidigare framhävda devis ”Det svenska löftet”.

– Vi kommer att göra allt för att Sverige ska bli ett mer solidariskt land. Vi behöver alla vara de bästa medmänniskor som vi kan vara, sa Löfven i talet som inleddes vid 12.15 i Gamla stan.

Mycket ideologi

Framför en julmarknad vid Nobelmuseet pratade han även om vad han själv ska göra under helgledigheterna.

– Julen är en påminnelse om det allra viktigaste i livet. Då ska jag vara med dom jag älskar mest och dom jag bryr mig allra mest om, inte minst familjens barnbarn

Annars präglades talet av ideologi.

– Jag engagerade mig politisk för att jag ville vara med och göra livet bättre för människor, inte minst för barn, som jag själv en gång var. Jag började inte med två tomma händer, utan välkomnades in i andras öppna armar och kunde med deras hjälp kunna börja forma mitt eget liv.

En del politik hann statsministern också få med innan han mot slutet pratade om att det i jul är tio år sedan flodvågskatastrofen i Sydostasien.

– Det är ett nationellt trauma vi bär med oss än i dag. Många i Sverige förlorade någon vi kände eller arbetade med. Men så många förlorade också familjemedlemmar, föräldrar, syskon och barn.

Önskade god jul

Därefter uppmanade han folket att stödja och stötta varandra.

– Låt julen vara en hyllning till ljuset i midvintermörkret. Vila, må gott, var med dom ni älskar, läs en bra bok eller sätt er med ett litet barn i knät och läs för honom eller henne. Men glöm inte att vi att vi är ett samhälle i gemenskap och har ansvar för varandra i med- och motgång.

Efter ungefär femton minuters tal avslutade statsministern sitt tal:

– Ta hand om varandra, och ha en riktigt, riktigt god jul.

ANNONS

Snabb hjälp på vårdcentral eller i ett videomöte - Öppet dygnet runt i appen!

Extern länk från Kry SE

Till Kry

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Stefan Löfven