Nyheter

Kraschade – upptäcktes efter ett halvt dygn

Av: 

Mikael Stengård

NYHETER

Norsk kvinna svävade mellan liv och död – fick inte hjälp förrän efter 13 timmar

Den 67-åriga kvinnan kraschade med sin bil mot ett träd.

Och blev stående allvarligt skadad och fastklämd ett tiotal meter från vägkanten.

Först efter 13 timmar blev hon upptäckt och fick hjälp.

Den norska kvinnan tappade kontrollen över sin bil när hon körde längs norska Byglandsfjorden i Aust-Agder i måndags kväll. Bilen körde in i ett träd, slog runt och blev stående längs strandkanten – cirka tio meter från vägen.

Kvinnan skadades sig allvarligt, men dörren på förarsidan klämdes in i kraschen så hon kunde inte ta sig ut, uppger VG.

Blinkade med ljuslyktorna

I panik försökte hon signalera till förbipasserande genom att blinka med ljuslyktorna och tuta med signalhornet. Men ingen upptäckte henne, bilbatteriet dog ut och kvinnan var på väg att förfrysa.

Först morgonen efter – 13 timmar senare – kom hennes räddning. En man som var ute på en biltur med sin svärson såg av en slump att bilen stod nere på stranden.

– Jag skymtade taket på hennes bil när vi kom körande längs fjorden. Man sitter högt i min bil, det var nog därför jag upptäckte henne, säger mannen till norska Fevennen.no.

Räddningstjänsten larmades till platsen och kvinnan fick skäras ut ur bilen. Hon fördes till sjukhus i Kristiansand, där det konstaterades att hon hade brutit ena höften, handen och flera revben. Hon var också kraftigt nedkyld – men vid medvetande.

"Lättad"

– Det första hon sa var att hon var otroligt glad att se mig. Jag kände mig lättad när hon pratade och jag märkte att hon var vid liv, säger mannen till Fevennen.

Polisen vet inte vad som orsakade olyckan.

– Vi har inte lyckats förhöra kvinnan ännu, men vi ska göra det så fort hon kan lämna sjukhuset, säger polisens talesman Gunstein Bratteland till VG.

ANNONS

Kids deal - 25% rabatt på barnkläder & skor från Ellos kollektioner!

Extern länk från Ellos

Till REAN!

Publisert: