Cosa Nostra-boss gripen på Sicilien

avMira Micic, Tobias Österberg

NYHETER

Dömd för fem mord – på flykt från rättvisa i 15 år

Foto: AP
Maffiabossen Domenico Raccuglia greps på söndagen.

Med en pistol i vardera hand försökte maffiabossen Domenico Raccuglia, 43, fly via taket.

Men hans plan misslyckades.

Efter 15 år på flykt greps han i en siciliansk by på söndagen.

Maffiaorganisationen Cosa Nostras andreman Domenico "Mimmo" Raccuglia, 43, har i sin frånvaro dömts till livstids fängelse tre gånger.

Brotten han dömts för är kidnappning och fem mord, bland annat på en tonåring som först hölls fången i två år innan han dödades. Tonåringens kropp sänktes sedan i syra.

Han har hållit sig undan polisen i femton år. Men under söndagseftermiddagen var flykten slut.

Beväpnad med två pistoler

Raccuglia greps i Trapaniregionen på Sicilien, efter att polisen varit honom på spåret i cirka två veckor. Vid gripandet försökte Raccuglia fly från en balkong i en förort till orten Calatafimi på nordvästra Sicilien.

Han hade två pistoler i händerna när han försökte ta sig upp till taket för att fly. Men han stoppades av polisen, skriver tidningen La Repubblica.

Cosa Nostraledaren bär smeknamnet "veterinären" då han uppges älska djur. Men han ansågs samtidigt vara en av Italiens 30 farligaste brottslingar.

Inrikesminister Roberto Maroni sade att gripandet var "ett av de hårdaste slagen för maffian på flera år, då Raccuglia var nummer två i det sicilianska brottssyndikatet Cosa Nostras organisation.

Trots att Raccuglias fru har varit under ständig polisuppsikt har Domenico Raccuglia lyckats bli far till deras andra son medan han har varit på flykt.