Nyheter

Fällande domar mot ”våldtäktsligan”

Av: 

David Nannini Nilsson

NYHETER

Sex män dömdes till fängelsestraff

Det blev fällande domar mot den så kallade ”våldtäktsligan”.

Södertälje tingsrätt dömer de sex männen till fängelse i mellan åtta månader och fyra år.

– Gärningen är att likna vid en så kallad gruppvåldtäkt och X situation måste ha varit förenad med en total hjälplöshet, skriver tingsrätten i sin dom.

De unga männen fälls för bland annat gruppvåldtäkter mot unga flickor. Två av männen fälls också för övergrepp i rättssak.

– Samtliga gärningsmän har med full insikt deltagit i vad som kan liknas vid en så kallad ”gruppvåldtäkt”. Dessutom har visst tvingande våld förekommit. Tingsrätten finner vid en samlad bedömning att envar av brotten ska bedömas som grov våldtäkt mot barn, skriver rätten i sin dom om en av åtalspunkterna.

Grova våldtäkter

Tre av männen döms till fängelse i fyra år för grov våldtäkt. En av dem döms också till livstids utvisning.

En fjärde man döms till fängelse i tre år och tre månader för bland annat grov våldtäkt mot barn, och en femte man döms till fängelse i ett år och sex månader för grov våldtäkt mot barn och våldsamt motstånd.

En sjätte man döms för grovt sexuellt tvång till fängelse i åtta månader och utvisning med förbud att återvända inom fem år.

Två av flickorna tilldöms skadestånd på 130 000 kronor respektive 180 000 kronor. En tredje flicka tilldöms 7 000 kronor för brottet övergrepp i rättssak.

ANNONS

REA: Upp till 50% på Nike - fynda kläder, skor och allt du behöver till träningen!

Extern länk från Nike

Gå till rean

Publisert: