Nyheter

Federleys blogginlägg var en bluff

Av: 

Johanna Melén

NYHETER

Ville bevisa att sociala medier har betydelse

Centerpartiets riksdagsman Fredrick Federley krävde en regeringsombildning på sin blogg.

Det var delvis en bluff.

– Jag ville bevisa att sociala medier har betydelse, säger Federley till Aftonbladet.

Fredrick Federley, riksdagsledamot (C)
Fredrick Federley, riksdagsledamot (C)

Han lyckades.

Sedan inlägget ”Det behövs en regeringsombildning” publicerades på Fredrick Federleys blogg vid 10.30-tiden på torsdagen har flera riksmedier lyft upp nyheten stort. Federley har även gett intervjuer där han förklarar att Moderaterna borde dela med sig av ministerposterna till de mindre partierna C, FP och KD.

– I tidigare borgerliga regeringar fick de mindre partierna ett bättre utfall och två och ett halvt år in på mandatperioden är det dags för en analys, säger han till TT.

Ingen fluga

Men blogginlägget var inte menat som ett allvarligt utspel.

I stället ville Federley motbevisa de som påstår att sociala medier, som bloggar, är en meningslös fluga. Bland annat har Dagens Nyheter skrivit om hur få som läser olika riksdagledamöters bloggar.

”Jag har funderat på hur jag ska kunna bevisa att de som sågar sociala medier och riksdagsledamöters bloggande har fel. Det handlar inte om antalet kommentarer, antalet besökare osv utan bloggar, twitter, facebook osv fyller en mycket större funktion än så”, skriver han i ett nytt inlägg i bloggen.

Viktig diskussion

Han anser sig ha fått sin tes bevisad:

”Jag har inte ringt en enda mediakälla. Inte sms:at någon. Det har inte gått något pressmeddelande. Ingen spindoktor har jobbat. Inte en pressekreterare är aktiverad. Jag har endast använt mig av sociala medier”, skriver Federley.

Samtidigt tycker han att diskussionen om en eventuell regeringsombildning är viktig. Däremot står han inte för förslaget i bloggen att byta ut moderaterna Sven Otto Littorin och Beatrice Ask mot en centerpartist och en folkpartist.

– Nej, det vill jag absolut inte. Jag använde mig av två ministrar som jag känner väl. Innan jag la ut inlägget meddelade jag deras pressekreterare, säger Fredrick Federley.

ANNONS EXTERN LÄNK

BARA IDAG – SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

HBO Max

Så tycker bloggarna om bluffen
Publisert: