Nyheter

Musikbranschens sida hackad

NYHETER

Mitt under rättegången mot fildelningssajten The Pirate Bay har någon hackat hemsidan hos skivbranschens intresseorganisation Ifpi.

Snälla sluta, ni förstör bara för oss, uppmanar en av de åtalade.

Någon eller några som kallar sig Den nya generationen lade under onsdagskvällen upp en text där åklagaren Håkan Roswall uppmanades att ”sluta ljuga”. I texten står också att hackningen är ”en krigsförklaring mot antipiratindustrin”.

– Det är märkligt med den här internetmobben som förespråkar yttrandefrihet och informationsfrihet att det tydligen bara gäller dem, säger Ifpis vd Lars Gustafsson till TT.

Men en av de åtalade, Peter Sunde, som bloggar under rättegången mot honom, uppmanar dem som står bakom attacken att sluta. Under rubriken We're winning, stop hacking plz bloggar han att det bara skadar de åtalades sak.

”Om du vill hjälpa oss så sluta snälla med attackerna” skriver han.

Ifpi tog snabbt bort texten från sidan. I stället möttes besökaren av budskapet att sidan tillfället är tagen ur drift.

Lars Gustafsson är inte förvånad över attacken.

– Det är tyvärr så att vi ofta blir utsatt för det här, i alla fall försök, ofta i samband med att vi vidtar en rättslig åtgärd. Särskilt när motparterna känner sig pressade. Det är klart att det kan misstänkas att det har samband med Pirate Bay-rättegången.

Inte bara den svenska versionen av Ifpis hemsida verkar ha drabbats. Även den internationella sammanslutningens hemsida, ifpi.org låg nere på torsdagsförmiddagen.

ANNONS EXTERN LÄNK

REA hos Åhléns – upp till 50 % rabatt på massor av varor!

Åhlens

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter