Sex dog i storbrand i London

NYHETER

30 var fast i brinnande höghus

Foto: Branden i höghuset i sydöstra London skördade sex människors liv.

En våldsam brand härjade i Camberwell i sydöstra London i kväll.

30 personer var länge fast i ett brinnande höghus.

Sex personer, varav tre barn, dog i lågorna.

Sex personer omkom på fredagskvällen i ett brinnande höghus i Camberwell i London. Ett tre veckor gammalt barn och en sjuåring fanns bland de döda.

Skräckscener utspelade sig framför ögonen på chockade vittnen nere på gatan.

– Det var fruktansvärt. Vi såg flera barn banka på fönstren för att komma ut, och familjer som skrek, säger Carol Hunter till BBC.

Tänkte hoppa

Hunter bor i en angränsande byggnad till höghuset som brann.

– Det hängde till och med sängkläder som knutits ihop ut genom fönstren, och människor tänkte hoppa om de inte fick hjälp. Vi såg liksäckar komma ut från huset. Jag mådde illa.

Branden började på den fjärde våningen och spred sig snabbt uppåt genom huset till den tolfte våningen. 30 personer satt länge instängda i det våldsamt brinnande huset.

19 till sjukhus

– Ett antal räddningsoperationern har utförts under extremt svåra förhållanden, sade en talesperson för Londons brandkår.

Branden tros ha startat i trapphuset på våning fyra, sedan spred den sig snabbt.

– De första räddningsenheterna möttes av en våldsam brand som snabbt utvecklades, säger Tom Chidley, assisterande räddningsledare vid brandkåren i London till BBC.

19 personer fördes till sjukhus.Över 100 brandmän och 18 brandbilar slogs mot lågorna. Branden är nu släckt, men räddningstjänsten söker fortfarande igenom huset.