Nyheter

Mordmisstänkt pojke till ungdomshem

NYHETER

Den 16-åriga flicka som misstänks för anstiftan till mord på Therese Johansson Rojo omhäktades på onsdagen.

Pojken som är misstänkt för mordet har flyttats från häkte till ungdomshem.

Offret I Stureby i södra delarna av Stockholm vallfärdar sörjande för att hedra Therese Johansson Rojo med tända ljus, blommor och fotografier. En vän till det misstänkta paret berättar: ”Han skulle bevisa sin kärlek genom att döda Therese.”

Foto: Foto: LARS HEDELIN

Kammaråklagare Karolina Lindekrantz har hävt häktningsbeslutet för pojken, eftersom det har varit möjligt att ordna annan betryggande övervakning.

Det är beslutat enligt LVU (lagen om vård av unga) att pojken ska tas om hand och han är överförd till en låst avdelning på ungdomshem.

– Om han döms för brottet kommer han att vara på samma typ av anstalt som där han hamnar nu, säger Lindekrantz.

Flickan omhäktades eftersom det anses föreligga risk att utredningen påverkas om hon är på fri fot. Hon befinner sig fortfarande på rättspsykiatriska kliniken i Huddinge.

– Där har man lite mer personella resurser än på häktet så på så sätt är det väl något bättre, säger flickans advokat Jan Karlsson.

Hur är hennes tillstånd?

– Det är ju en dramatisk historia som håller på att spelas upp både för henne personligen och för alla runt omkring så det påverkar henne givetvis starkt.

Kammaråklagare Karolina Lindekrantz har för avsikt att få till samma lösning för flickan som för pojken inom kort.

Therese var på fest med sina skolkamrater i skogen i Stureby den 6 juni när hon plötsligt försvann. Vännerna hittade henne svårt skadad i ett skogsbryn. Flickans liv gick inte att rädda, hon dödförklarades på sjukhuset.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt inför sommaren hos MEDS här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter