Mamman torterade sina barn

avJohan Edgar

NYHETER

Skar dem med spik och glasbitar

Den 30-åriga mamman i Stockholm misstänks ha utsatt sina tre barn för regelbunden tortyr.

Hon höll dem även som fångar i lägenheten.

De fritagna barnen vårdas nu för sina skador.

Foto: Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON
Häktades i onsdags Trebarnsmamman misstänks för att ha hållt sina barn fångar i lägenheten där hon skurit dem med spikar och glasbitar.

Bakom den stängda lägenhetsdörren i västra Stockholm levde de tre små barnen – två, fem och sju år gamla – i svår misär.

Enligt polisens utredning ska den 30-åriga mamman ha slagit barnen regelbundet och skurit dem med glasbitar och spikar, skriver Metro.

Var utsvultna

De tvingades sova utan madrasser direkt på sängarnas fjädrar och hölls inlåsta dygnet runt – utlämnade till mammans skräckvälde.

När kvinnan slutligen greps för en vecka sedan möttes polisen och de sociala myndigheterna av en fruktansvärd syn.

De tre barnen var utsvultna, med kroppar fulla av blåmärken och skärsår, enligt polisrapporten.

Enligt de första förhören med barnen har mamman hållit dem borta från omvärlden. De fick inte umgås med kamrater eller gå på förskola.

De sociala myndigheterna har tidigare haft kvinnan i blickfånget. Hon miste vårdnaden, men fick av oklar anledning barnen tillbaka i maj i fjol.

Kampanj mot socialen

– Ett oerhört känsligt ärende och eftersom polisutredning pågår kommenterar jag ingenting, säger en ledamot i stadsdelsnämnden där familjen bor till Metro.

De traumatiserade barnen är nu tillbaka hos sin tidigare fostermamma.

Den arbetslösa kvinnan häktades i Solna tingsrätt i onsdags.

Enligt tidningen har hon en hemsida där hon bedriver en kampanj mot de sociala myndigheterna. Hon tipsar bland annat om hur man ska agera om man som förälder råkat ut för ett ”orättvist” omhändertagande av sina barn.