Tog chartrat plan till lyxfest

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-18

"Det är fullständigt idiotiskt"

Mona Sahlin (S) har åkt med specialchartrat flygplan till Mallorca – för att gå på festfixarens Micael Bindefelds 50-årskalas.

– Jag tycker det är fullständigt idiotiskt. Hon är partiledare för Sveriges största parti, ett parti där det stora antalet medlemmar inte rör sig kring Stureplan, säger Paul Ronge, medierådgivare.

Mona Sahlin, partiledare för Socialdemokraterna, klev igår på ett flygplan specialchartrat av festfixaren Micael Bindefeld, med destination Mallorca.

Med Sahlin på planet var flera kändisar och tillsammans ska de gå på Bindefelds 50-årskalas på ön.

Mona Sahlins make samt ett följe från SÄPO fanns också med på resan.

– Hon åker ner för att fira sin gamla vän sedan länge, säger Sahlins presschef Anna Helsén till Aftonbladet.se

Betalar allt själv

Anna Helsén påpekar även att Mona Sahlin inte blir bjuden på resan – utan betalar allt själv.

– Mona Sahlin betalar för resan själv, samt hotellet de bor på och alla måltider. Hon betalar för alla omkostnader, förutom själva festen, säger Helsén.

Hela resan planeras ta tre dagar, och på söndag kommer Mona Sahlin tillbaka till Sverige igen.

Samma dag, den 20 september är det kyrkoval – men Anna Helsén anser inte att tidpunkten är dålig för Sahlin att resa bort.

"Åk till Malmberget istället"

– Kyrkovalet är viktigt och Mona Sahlin har även varit väldigt aktiv i själva valrörelsen. Det är givetvis så att hon även följer vad som händer nu, säger Anna Helsén.

Men Mona Sahlins resa till Bindefelds fest får starkt kritik.

Dels för tidpunkten, mitt under en period av mycket politiskt aktivitet, och för vad det betyder för hennes bild som partiledare.

– När det händer så mycket politik just nu kommer det här bara förstärka bilden av henne som partyledare istället för partiledare. Hon får givetvis göra som hon vill, men jag tror hon gör väldigt fel, säger medierådgivaren Paul Ronge.

– Jag tycker att om Mona Sahlin ska åka bort så skulle hon hellre kunna åka till Grythyttan eller Malmberget och hälsa på arbetare och vanligt folk, det vore bättre för henne.

Aftonbladet.se har sökt Mona Sahlin under dagen genom hennes presschef Anna Helsén, men Sahlin har inte gått att nå för en kommentar.

Aftonbladets
bloggar

ANNONS