Nyheter

Svårt att identifiera eldens offer

Av: 

Susanna Vidlund

En skogbrand brinner utom kontroll i Kiewa Valley, nära staden Dederang i nordöstra Victoria.

En skogbrand brinner utom kontroll i Kiewa Valley, nära staden Dederang i nordöstra Victoria.

Foto: AFP

NYHETER

På bårhuset i Melbourne ligger offren efter bränderna som härjat i sydöstra Australien.

Så många som 50 kroppar kan visa sig vara omöjliga att identifiera.

Samtidigt stiger dödssiffran i vad som visat sig vara den största brandkatastrofen i landets historia.

181 döda hittills, men dödssiffran väntas stiga till över 200. Samtidigt pågår arbetet med att försöka identifera dem som fallit offer för bränderna.

Över 50 kroppar på bårhuset i Melbourne kanske aldrig kommer kunna identiferas, uppger delstaten Victorias premiärminister John Brumby till nyhetssajten news.com.au. Kropparna har nämligen blivit brända till oigenkännlighet.

Tungt arbete

Man befarar också att vissa offer aldrig kommer påträffas i askan som täcker 360 000 hektar i Victoria. Försvaret har kallats in för att hjälpa till att leta efter kroppar.

– En reservare påträffade sex kroppar på en dag. Det är ett tungt arbete. Det här är civila frivilliga och en påminnelse för samhället om den viktiga roll som reservarna spelar inom försvarsmakten, säger försvarsminiter Joel Fitzgibbon.

Dödsdalen

Den lilla staden Strathewen som innan katastrofen hade 200 invånare har drabbats hårt då 30 av dem miste livet. Räddningsarbetare har kallat staden "Dödsdalen" då en bro till staden förstördes, vilket ledde till att de boende som var kvar där blev fångade och hade små chanser att överleva.

Tre kroppar påträffades hopkrupna i ett badkar. Man tror att offren hoppades på att vattnet skulle rädda dem. I stället kokades dem förmodligen när vattnet hettades upp av eldstormen.

24 bränder

Samtidigt pågår jakten efter dem som är misstänkta för att ha anlagt en av de värsta bränderna i delstaten Victoria.

24 bränder rasar fortfarande och många städer är hotade. Släckningsarbetet pågår samtidigt som myndigheterna försöker ta sig in i härjade delar av regionen där mer än 700 hem har förstörts.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert: