Ville bli fotbollsproffs

avJenny Alexandersson

Jonas har alltid rört sig i samma kretsar som Madeleine

Sportig, väluppfostrad och ambitiös.

Jonas Bergström är den perfekta prinsessmaken.

Foto: IBL
Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström.

Jonas Bergström är uppvuxen i Djursholm och har hela tiden rört sig i samma kretsar som prinsessan Madeleine. Det var gemensamma vänner som presenterade dem för varandra och enligt kompisar till paret var det kärlek vid första ögonkastet. Prinsessan Madeleine hälsade ofta på Jonas i hans dåvarande lägenhet på Gärdet i Stockholm. Nu bor de tillsammans i Hovstallet bakom Kungliga Dramaten.

Ville bli fotbollsproffs

Kungaparet gillade Jonas från första stund. Han är artig, väluppfostrad och ambitiös. Som liten drömde han om att bli fotbollsproffs, men när studierna tog för mycket tid var han tvungen att välja. Jonas valde skolan framför fotbollen. Han tog juridikstudierna på universitetet på blodigt allvar. I dag jobbar han som biträdande jurist på advokatbyrån Vinge och sägs vara en uppskattad kollega.

Men Jonas har inte gett upp fotbollen helt och hållet. Tillsammans med sitt grabbgäng spelar han på hobbynivå i laget Rara Avis. När han har tid tränar han även på blivande svågern Daniel Westlings gym Master training.

Följde med till New York

Jonas pappa heter Claes och är lika sportig som sin son. De båda spelar gärna tennis tillsammans. Tillsammans med sin fru Elisabeth driver han företag inom byggbranschen. Jonas har även två äldre bröder, Ted och Peder.

Jonas var den som övertalade Madeleine att satsa mer tid på sina studier. Han följde även med henne till New York när hon under ett par månader hade praktik på UNICEF 2006.