Nyheter

Maud: Du bestraffar en hel grupp människor

Av: 

Sebastian Chaaban

NYHETER

Centerledaren i debatt med Jimmie Åkesson i morse

Jimmie Åkesson och Maud Olofsson kolliderade i dag i en het debatt i SVT:s Gomorron Sverige angående Sverigedemokraternas debattartikel i Aftonbladet.

Och känslorna var upprörda.

– Det som jag tycker är det värsta med dig är att du kollektivt bestraffar en hel grupp människor, sa centerledaren.

– Jag ställer upp för alla människors lika värde, kontrade SD-ledaren Jimmie Åkesson.

I går publicerade Aftonbladet en debattartikel från Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Debattartikeln har väckt starka känslor och fördömdes i går av samtliga partiledarna för riksdagspartierna och statsminister Fredrik Reinfeldt.

I dag, på morgon, kolliderade näringsminister Maud Olofsson (C) med Jimmie Åkesson (SD) i en debatt i SVT:S Gomorron Sverige.

Upprörda känslor

Jimmie Åkesson började med att förklara varför han skrev artikeln:

– Det jag vill påpeka i artikeln är att det svenska samhället successivt håller på att anpassa sig till islam.

Debatten blev snabbt upprörd och partiledarna avbröt varandra flera gånger.

Maud Olofsson gick till hårt angrepp mot Jimmie Åkesson och anklagade honom för att inte stå upp för grundläggande värderingar som alla människors lika värde.

– Jag försökte tänka i går om det är så att jag skulle råka ut för samma sak, jag är kristen, om någon säger alla kristna är inte välkomna i Sverige. Hur skulle jag reagera då?, sa centerledaren.

"Inte läst den"

Jimmie Åkesson slog tillbaka och hävdade att han visst står för alla människors lika värde och att Maud Olofsson helt enkelt missuppfattat hela debattartikeln eller inte läst den.

– Det jag diskuterar i den här artikeln är det svenska samhällets anpassning till muslimska krav, inte hurvida muslimer är lika värda eller om muslimer ska få vara muslimer eller inte, sa SD-ledaren.

– Nej, det är det du inte gör, avbröt Maud Olofsson.

Om särlagstiftning

Maud Olofsson menade att Sverigedemokrater bara försöker skrämmas och säga att ”alla som kommer till Sverige är annorlunda.”

Jimmie Åkesson valde även att ta upp centerpartisten Mahmoud Aldebe som tidigare har framfört förslaget på särlagstiftning för muslimer i Sverige och frågade om Maud Olofsson om han verkligen kunde företrädda Centerpartiet.

– Det är klart vi inte ska ha några Sharialagar i Sverige. Du försöker att smeta något på mig som gör mig otroligt upprörd, sa Maud Olofsson.

Jimmie Åkesson hävdade också att han hade belägg för det som stod i den debattartikeln, som i dag Aftonbladet visar på tio fel i.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Compricer

Publisert: