Vådaskjuten flicka allvarligt skadad

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-26

Sköts i foten när pappan jagade rådjur

Läget är stabilt för den flicka i tioårsåldern som skadades vid en jaktolycka i Stenungsund på tisdagskvällen. Hennes far är ännu inte hörd av polisen.

Polisen vet ännu inte hur det gick till när pappan sköt sin dotter.

– Pappan följde med i helikoptern till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg, och några förhör med honom har vi inte haft. Vi har inga planer i nuläget att anhålla honom. Ärendet är heller inte lottat på någon åklagare, säger Ove Svensson vid Stenungsundspolisen till TT.

Enligt Sahlgrenska universitetssjukhusets presstjänst har flickan opererats under natten för skador i foten. Skadan bedöms som allvarlig.

– Läget är stabilt, säger Göran Samuelsson vid presstjänsten till TT.

Jagade från verandan

Enligt polisanmälan är pappan misstänkt för vårdslöshet och vållande till kroppsskada. Enligt flera uppgifter ska pappan jagat rådjur från sin veranda när olyckan skedde. Polisen har genomfört en teknisk undersökning av verandan och platsen runt huset, och beslagtagit jaktvapnet. Enligt Göteborgs-Posten har man också hittat ett dött rådjur i närheten av huset. Pappan har enligt polisen jaktlicens.

– Även om någon har skjutit från en veranda eller liknande behöver inte det vara ett brott om det skett utanför tättbebyggt område, säger Jan Strannegård vid polisen i Västra Götaland till TT.

TT