Man skjuten i bostadsområde i Kristianstad

Av: Amanda Skagerström Lindau, Ebba Thornéus

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

En man i 20-årsåldern sköts i ett bostadsområde i Kristianstad under fredagsmorgonen.

Mannen vårdas nu på sjukhus med allvarliga skador.

Tekniska fynd har säkrats på platsen, men polisen har ännu ingen misstänkt för brottet.

Larmet om händelsen inkom klockan 05.43 på fredagsmorgonen.

En man i 20-årsåldern hade då skjutits på Albogatan i Kristianstad och fördes till sjukhus med allvarliga skador. Hans tillstånd är dock inte livshotande uppger polisen.

– Han fördes till sjukhus i en privat bil. Det var så det kom till vår kännedom, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral.

En polispatrull befinner sig just nu på sjukhuset för trygghetsskapande åtgärder.

Ingen koppling till Malmö-skjutningarna

Händelsen rubriceras som mord- alternativt dråpförsök och har enligt polisen lokala kopplingar och ska därför inte ha någon kopplingar till de två skjutningarna i Malmö under måndagen och torsdagen.

1 av 3 | Foto: Peo Möller
En man hittades skjuten i ett bostadsområde i Kristianstad.

Söker vittnen från platsen

Den misstänkta brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning och polisen har även att sökt på platsen med vapenhund under fredagsmorgonen.

Polisen skriver på sin hemsida att man är i behov av vittnesuppgifter och att iakttagelser gjorda av personer som rört sig i eller utan utan fordon på Albogatan med omnejd vid den aktuella tidpunkten kan lämnas på telefonnummer 114 14.

– Vi är i behov av alla iakttagelser. Detta skedde ju ganska tidigt på morgonen så det lär ju inte ha vimlat av fordon och personer ute, säger Anna Göransson.

Tekniska fynd säkrade

I samband med brottsplatsundersökningen har vissa tekniska fynd säkrats. Polisen kan i nuläget inte gå in på närmare detaljer kring fynden.

En förundersökning gällande försök till mord har inletts och polisen bedriver nu dörrknackning i området. De arbetar också med att sammanställa de uppgifter som redan framkommit i de förhör som hittills hållits, skriver polisen på sin hemsida.

Det finns vid 17.40-tiden fortsatt ingen gripen eller misstänkt för brottet.

Den skottskadade mannen vårdas fortfarande på sjukhus.

Tipsa | Aftonbladet

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN