Stor polisinsats på dansk gård – vittnen hörde smällar

Stulna svenska hyrbilen hittad – insatser pågår över landet

Strax efter beskedet om att dansk polis sannolikt hittat den stulna svenska hyrbilen slog man till mot en gård på Fyn.

Enligt Ekstrabladets uppgifter hördes en handfull smällar strax innan polisen tog sig in på gården.

Enligt Ekstrabladet är polisen på plats i den lilla orten Espe på ön Fyn.

Tungt beväpnad polis är synlig i området.

Enligt tidningen ska polisen ha gjort ett tillslag mot en gård. I området hade flera personer samlats vid ett församlingshem – när de plötsligt hörde flera smällar.

– Jag talade med en av föräldrarna i församlingshuset och de sa att de hört fyra-fem smällar från gården, innan polisen tog sig in. De berättade också att det bor ett par på gården som inte var hemma, säger Ekstrabladets fotograf till den egna tidningen.

Enligt Ekstrabladet ska polisen tidigare under dagen ha kontaktat ett taxibolag i Espe och frågat om bolaget hämtat personer i området.

Polisen vill inte kommentera insatsen runt Espe närmare.

– Vi kan bekräfta att vi har polisinsatser i hela landet, bland annat i Espe på Fyn, säger Riad Tolba vid Köpenhamnspolisen till BT.

I närheten av Espe hade polisen tidigare under fredagen upprättat en mobil ledningscentral och en militär observationshelikopter har varit synlig i luftrummet ovanför orten.

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

Polisen hade tidigare under kvällen berättat att man hittat en bil som tros vara den eftersökta stulna svenska hyrbilen.

Då ville inte polisen kommentera huruvida man hittat de tre personer – som misstänks vara inblandade i allvarlig brottslighet – som hade färdats i bilen.

Polisen har ännu inte velat säga vad dagens stora polisinsats beror på. Enligt tidigare uppgifter till Aftonbladet ska det grunda sig i en misstänkt kidnappning. Samtidigt uppger Danmarks radio att insatsen orsakas av ”hot mot en specifik grupp”.

Inga av uppgifterna har kunnat bekräftas.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN