God morgon! Det här hände medan du sov

avJenny Rydberg

NYHETER

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Vill att FBI utreder påstått övergrepp

Den kvinna som anklagar den amerikanske tilltänkte HD-domaren Brett Kavanaugh för sexuella övergrepp vill att FBI utreder anklagelserna innan hon vittnar inför senatens justitieutskott, rapporterar CNN.

Läs hela artikeln

Åklagare om Szyber-affären: ”Det tål att funderas på”

Caroline Szyber kritiseras för att ha låtit skattebetalarna stå för hennes resa till en nära väns sommarbröllop. Samtidigt utesluter inte särskilda åklagarkammaren att det kommer inledas en förundersökning.
– Jag har tittat på det och det tål att funderas på, säger åklagaren Joakim Zander.

Läs hela artikeln

Sju döda efter fängelseupplopp

Sju fångar har omkommit efter ett fängelseupplopp i ett överfullt fängelse i delstaten Pará i norra Brasilien. En grupp fångar försökte fly genom en ventilationskanal tidigt på morgonen men upptäcktes av övervakningskameror, och ett våldsamt upplopp bröt ut.

Läs hela artikeln

Nya kärleksbeslutet – återförenas med exet

Isabella Löwengrip och ex-pojkvännen Hampus Jarlbo har hittat tillbaka till varandra.
– Hampus och jag är tillsammans igen. Vi hade ett uppehåll över sommaren men hittade tillbaka, skriver hon på sin blogg.

Läs hela artikeln
Burt Reynolds son struken ur testamentet

Stor hjälte – efter ögonskadan

Roberto Firmino bänkades mot PSG efter ögonskadan i helgen. Men brassen hoppade in och blev hjälte. Han firade med en ögongest efter att ha tryckt in 3–2 i tungviktsmötet i Champions League.

Läs hela artikeln
Sportbladet avslöjar: Här är förslagen till nya seriesystemen i hockey

Skulle sälja barnkläder – fick obehagliga sms

När Therese Bergquist skulle sälja sin dotters kläder som hon vuxit ur var det en person som hörde av sig som fick Therese att känna obehag. Nu vill hon varna andra.
– Jag fick fruktansvärt ont i magen, säger Therese.

Läs hela artikeln

”Högern vill helst inte att du röstar”

ANDERS LINDBERG: ”Sedan valet har Alliansen spridit vad som kan kallas "informationsdimma". De har hävdat att Stefan Löfven bryter grundlagen som inte avgår, att Alliansen egentligen är större än de rödgröna eftersom Vänsterpartiet inte ska räknas dit och de har bjudit in Socialdemokraterna att bli stödparti åt Alliansen.”

Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!