30 nya dödsfall med covid-19

Av:  TT

Nästan fyra av fem är nu fullvaccinerade. Arkivbild
Nästan fyra av fem är nu fullvaccinerade. Arkivbild

30 nya dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats, meddelar Folkhälsomyndigheten. Sammanlagt har nu 14 956 smittade personer avlidit i Sverige.

”Sedan slutet av augusti har antalet avlidna per dag ökat jämfört med sommarperioden. Den senaste månaden har det varit som högst 8 dödsfall per dag (16 september). De dödsfall som rapporteras i dag fördelar sig över två veckor och är förväntat utifrån smittläget i de äldre åldersgrupperna”, skriver Folkhälsomyndigheten i en mejlkommentar.

Totalt har 1 161 933 personer i Sverige nu bekräftats smittade med covid-19.

7 209 695 personer har fått minst en dos vaccin mot covid-19, baserat på vad regionerna har rapporterat in till det nationella vaccinationsregistret. Det motsvarar 84,4 procent av befolkningen (16 år och äldre).

Av dessa har 6 791 114 fått två doser, motsvarande 79,5 procent av befolkningen som är 16 år eller äldre.

De nytillkomna dödsfallen i Folkhälsomyndighetens statistik har i de flesta fall inträffat flera dagar tidigare, och de dödsfall som inträffat i närtid finns inte med på grund av eftersläpning i rapporteringen. Detta innebär att uppdateringen visar inrapporterade dödstal, inte dödstalet för just den dagen.

Publisert: