Nyheter

30 nya dödsfall med covid-19

Av: 

TT

Nästan fyra av fem är nu fullvaccinerade. Arkivbild
Nästan fyra av fem är nu fullvaccinerade. Arkivbild

NYHETER

30 nya dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats, meddelar Folkhälsomyndigheten. Sammanlagt har nu 14 956 smittade personer avlidit i Sverige.

”Sedan slutet av augusti har antalet avlidna per dag ökat jämfört med sommarperioden. Den senaste månaden har det varit som högst 8 dödsfall per dag (16 september). De dödsfall som rapporteras i dag fördelar sig över två veckor och är förväntat utifrån smittläget i de äldre åldersgrupperna”, skriver Folkhälsomyndigheten i en mejlkommentar.

Totalt har 1 161 933 personer i Sverige nu bekräftats smittade med covid-19.

7 209 695 personer har fått minst en dos vaccin mot covid-19, baserat på vad regionerna har rapporterat in till det nationella vaccinationsregistret. Det motsvarar 84,4 procent av befolkningen (16 år och äldre).

Av dessa har 6 791 114 fått två doser, motsvarande 79,5 procent av befolkningen som är 16 år eller äldre.

De nytillkomna dödsfallen i Folkhälsomyndighetens statistik har i de flesta fall inträffat flera dagar tidigare, och de dödsfall som inträffat i närtid finns inte med på grund av eftersläpning i rapporteringen. Detta innebär att uppdateringen visar inrapporterade dödstal, inte dödstalet för just den dagen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Compricer

Publisert: