Exklusiva bilder: Här grips misstänkta knivmannen i Visby

ALMEDALEN. Här grips mannen som misstänks för knivdådet mitt i Almedalen.

Händelsen utspelade sig mycket nära Annie Lööf som nyss hade avslutat en presskonferens.

– Annie Lööf sattes omgående i säkerhet, säger en person med insyn.

Klockan 13.50 gick en man till attack med kniv mot en kvinna vid Donners plats i centrala Visby.

Kvinnan beskrivs som svårt skadad av polisen och fördes med ambulans till sjukhus efter att ha fått hjärt- och lungräddning av personer ur allmänheten.

Mannen kunde omgående gripas av poliser som befann sig i närheten. Han brottades ner på marken och fördes sedan i väg i handbojor.

C-ledaren säkrades

Mannens identitet är på onsdagseftermiddagen fortfarande okänd. På exklusiva bilder som Aftonbladet kan publicera syns att mannen var iklädd glasögon, svart jacka och mörka arbetsbyxor.

Vid tidpunkten för händelsen så hade Centerledaren Annie Lööf nyss avslutat ett press-seminarium på en restaurang. Knivdådet inträffade i direkt närhet till politikern och personer med insyn beskriver hur C-ledaren sattes omgående i säkerhet av säkerhetspersonal.

– Hon satt i ett angränsande rum till pressträffen med sin personal och skyddsdetalj och stannade där tills polisen gav klartecken att de kunde lämna platsen, säger en person med insyn.

En kniv som polisen plockade av gärningsmannen när de visiterade honom ligger på gatan.
En kniv som polisen plockade av gärningsmannen när de visiterade honom ligger på gatan.

Mannen misstänks enligt polisen för mordförsök.

– Vi har gripit en man misstänkt för det här brottet men några närmare detaljer kan jag inte lämna innan utredningsarbetet kommit längre, säger Per Fahlström på polisen.

Kniven ligger kvar

Ett större område spärrades av efter händelsen. Ännu någon timme efter dådet låg mannens skor, som polisen plockat av, handskar och hans mobiltelefon kvar på marken. Även det misstänkta vapnet, en kniv av moraknivsmodell, ligger kvar på marken.

Publisert:

LÄS VIDARE