Magdalena Andersson

Högeroppositionens sågning: Magert, väldigt magert

Av: 

Olof Svensson

NYHETER

Högeroppositionen totalsågar Magdalena Anderssons regeringsförklaring.

Jimmie Åkesson undrar om hon kommer få igenom någon politik alls och Ulf Kristersson dömer ut det som magert.

– I princip inget nytt överhuvudtaget, säger han.

Magdalena Anderssons (S) regeringsförklaring imponerar inte på högeroppositionen. Moderatledaren Ulf Kristersson saknar främst en politik mot växande kriminalitet.

– Det finns inga mönsterbrytande åtgärder mot kriminaliteten. Det var inget nytt överhuvudtaget. Några gamla utredningar som dammas av.

M-ledaren reagerar också på att energikrisen och kärnkraften inte nämndes.

– Det var magert, väldigt magert. Om det här är att vända varje sten – så hittar man inget under en enda sten, det var oväntat.

Moderatledaren Ulf Kristersson är inte imponerad av Anderssons nya laguppställning.

Har skapat samhällsproblemen

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson är också djupt kritisk och säger att regeringsförklaringen som vanligt innehåller ”allt till alla”.

– Ett smörgåsbord av nödvändiga åtgärder, men när det väl ska till så blir det aldrig av, det är det stora problemet. Nu är de ännu svagare som regering och regeringsunderlaget är splittrat. Hur man ska få igenom något överhuvudtaget har jag svårt att se.

Bör regeringen inrikta sig mer på vissa saker?

– Jag hade gärna sett att man någon gång stod talarstolen och säger ”förlåt, vi har inte lyckats med det här, men jag hoppas vi får en ny chans att göra det bättre”. Nu låter det som att de alltid har förstått alla samhällsproblem, men faktum är att det är de här människorna som skapat samhällsproblemen som de säger att de ska lösa.

Krisdemokraternas partiledare Ebba Busch.

Ebba Busch förvånad

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch är förvånad över att välfärden inte fick mer utrymme.

– Vi har en välfärd i Sverige som är som en läckande hink, att bara ösa pengar i hinken löser inte problemen. Personalen mäktar inte med, patienterna får vänta länge och äldre får inte den omsorg de behöver.

KD-ledaren berömmer samtidigt Magdalena Andersson för att ha markerat vikten av demokrati. Hon är också positiv till att kansliet för krishantering flyttas från justitiedepartementet till statsrådsberedningen.

Magdalena Anderssons angav i sin regeringsförklaring prioriteten i politiken fram till valet. Hennes tre fokusområden är att bekämpa brottslighet och kriminalitet, att minska utsläppen och arbeta för bättre klimat och att ”ta tillbaka kontrollen över välfärden”. Regeringsförklaringen innehöll också bland annat säkerhetspolitik, utrikespolitik, arbetsmarknadspolitik och krisberedskap.

ANNONS

Snabb hjälp på vårdcentral eller i ett videomöte - Öppet dygnet runt i appen!

Extern länk från Kry SE

Till Kry

Publisert:

LÄS VIDARE

Tyvärr överraskade Andersson inte

ÄMNEN I ARTIKELN

Magdalena Andersson

Ulf Kristersson

Ebba Busch

Jimmie Åkesson