Coronapandemin

Därför kom den nya pandemilagen först nu

PODD Lena Mellin reder ut
 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Av: 

Olivia Svenson

NYHETER

Söndagen 10 januari trädde den nya pandemilagen, kallad ”covid 19-lagen” i kraft. Lagen som efter tio månaders pandemi ger Sveriges regering möjlighet att besluta om fler åtgärder för att minska smittspridningen av corona i samhället. Köpcentrum, gym, biografer och tunnelbanan är exempel på ställen där trängseln nu kan regleras med hjälp av lagen.

Men varför får vi den här lagen först nu? Vad är det för kritik som omgärdat lagförslaget? Och hur kommer lagen att påverka förtroendet för regeringen?

Det tar vi upp i Aftonbladet Daily. Gäst är Aftonbladets inrikespolitiska kommentator Lena Mellin. Programledare är Olivia Svenson.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04:00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Marcus Ulvsand, Jenny Ågren och Olivia Svenson.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS

ANNONS

Munskydd 20-pack i hög kvalitet - klicka hem dina här.

Extern länk från MEDS

Beställ här!


Mer från Aftonbladet Daily

Publisert:

LÄS VIDARE

Undersköterskan berättar: Så är det att jobba natt på iva

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Aftonbladet Daily

Aftonbladet podcast

AB Voice

Coronaviruset

Folkhälsomyndigheten

Hälsa