Uppsala

Gammal herrgård på klicktoppen i Uppsala

Av: 

Adelina Storkaas

NYHETER

Ett av de mest klickade husen på Hemnet förra veckan byggdes för 300 år sedan och är 12 gånger så stort som ett av de andra husen på klicktoppen i Uppsala.

På listan hittar vi också ett hus som inte varit till salu på 60 år, flera moderna villor och ett lantligt fritidshus.

Bälinge, Uppsala.
Bälinge, Uppsala.

1. Bälinge, Uppsala

Pris: 5 890 000 kronor. Antal klick: 14 244. Mäklare: Widerlöv&co.

Den mest klickade bostaden hittar vi några kilometer norr om Uppsala och är den enda med pool på listan. Huset som byggdes 1997 sträcker sig över 220 kvadratmeter och rymmer sju rum, fördelat på två plan. På entréplanet hittar vi kök med köksö i centrum, ett vardagsrum och gästrum. En trappa upp finns ett allrum med braskamin, balkong, badrum med badkar, bastu och fyra sovrum. På tomten finns även ett inglasat uterum och dubbelgarage.

Skyttorp, Uppsala

2. Skyttorp, Uppsala

Pris: 495 000 kronor. Antal klick: 11 251. Mäklare: Notar.

Den näst mest klickade bostaden ligger lantligt, cirka 30 kilometer från Uppsala. Det är det klart minsta huset på listan. Det vinterbonade fritidshuset från 1940 är på blygsamma 50 kvadratmeter och rymmer kök, badrum, sovrum och vardagsrum. På tomten som sträcker sig över 2 570 finns även ett garage och en bod.

Näs Focksta, Uppsala.

3. Näs Focksta, Uppsala

Pris: 12 500 000 kronor. Antal klick: 8 788. Mäklare: Wrede fastighetsmäkleri.

Den tredje mest klickade bostaden är den största. Den ligger nordväst om Uppsala och sträcker sig över hela 500 kvadratmeter plus 100 kvadratmeter i biarea. Herrgården som har anor från 1700-talet rymmer 12 rum, fördelat på tre plan. På entréplan finner vi vardagsrum, kök, ett badrum, toa och sovrum. En trappa upp finns bland annat tre kakelugnar, en öppen spis, balkong, bibliotek, kontor, vardagsrum, toa och två sovrum. På översta plan hittar vi sedan ytterligare fyra sovrum och en toa. På tomten som är 3 198 ryms även ett designat orangeri, förrådsbyggnader och en dubbel carport.

Ytternäs / Vreta, Uppsala

4. Ytternäs / Vreta, Uppsala

Pris: kronor 6 995 000. Antal klick: 7 154. Mäklare: Notar.

Den fjärde mest klickade bostaden ligger intill Ekoln, fem minuters promenad från närmsta badstrand och 20 minuters bilresa från centrala Uppsala. Huset som byggdes 2015 har ett plan och sträcker sig över 139 kvadratmeter. Här hittar vi ett vardagsrum med kamin och stora fönsterpartier, kök, tre sovrum och två badrum, varav ett har badkar.

Vattholma, Uppsala

5. Vattholma, Uppsala

Pris: 3 595 000 kronor. Antal klick: 6 185. Mäklare: MOHV.

Den sista bostaden på listan toppade den senaste klicktoppen och ligger på en lummig tomt, 20 minuters bilfärd från centrala Uppsala. Villan byggdes för över hundra år sedan, år 1912, och har haft samma ägare de senaste 60 åren. Den byggdes med inspiration från Amerika och sträcker sig över 111 kvadratmeter, fördelat på två plan. På entréplan hittar vi kök, matrum, vardagsrum och toa. En trappa upp finns tre sovrum och badrum med dusch. På tomten som är på 2 872 kvadratmeter hittar vi också ett lusthus, en lada och ett garage med gästrum på övervåningen.

ANNONS

Snabb hjälp på vårdcentral eller i ett videomöte - Öppet dygnet runt i appen!

Extern länk från Kry SE

Till Kry

Publisert:

LÄS VIDARE

Studenter sågar SVT:s beslut om succéserien: ”De vill satsa på yngre men vi är ju här”

ÄMNEN I ARTIKELN

Uppsala

Bostadsförmedlingen

Hemnet