Nyheter

Två misstänks för mord vid kommunhuset i Grums

Av: 

TT

Polisen har spärrat av ett område kring kommunhuset i Grums. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

NYHETER

Polisen utreder ett misstänkt mord på en man vid kommunhuset i Grums i Värmland. Två män i 20-årsåldern greps under fredagsmorgonen och anhölls senare.

Larmet inkom under natten mot fredagen.

– Vi fick larm klockan 00.36 i natt och hittade då en livlös person. Ambulans och ambulanshelikopter försökte undsätta den här personen, men det var utan framgång, säger Lars Hedelin, polisens presstalesperson.

Brottsoffret är en man som är mellan 20 och 30 år gammal. Två män i 20-årsåldern har gripits och båda är nu anhållna misstänkta för mord.

– De greps tidigt i morse efter utredningsåtgärder som kunde leda fram till ett gripande, säger Lars Hedelin.

På fredagsförmiddagen arbetade polisens tekniker fortfarande på platsen, som har spärrats av kring kommunhuset och det närliggande biblioteket. Man använder sig också av en specialsökhund och kommer att vara på plats under större delen av dagen.

Grums kommun uppmanar allmänheten att respektera avspärrningarna. Man meddelar också att Grums fritidsgård kommer att hålla extraöppet och att fältare (fältassistenter) kommer finnas i området för att ge stöd och svara på frågor. Polisen kommer också att verka trygghetsskapande i kommunen under helgen.

– Ovisshet kan leda till oro. Det är viktigt att vi visar att vi bryr oss om varandra och pratar om oro, säger Malin Hagström (S), kommunalråd i Grums kommun i ett uttalande på kommunens hemsida.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skicka ett blombud till någon du tycker om - välj bukett och beställ här.

Interflora

Publisert:

LÄS VIDARE

Man misstänkt mördad utanför kommunhus