Grannar larmade – kvinna hittades i låda

TT

Publicerad 2021-05-05

Poliserna som larmats till ett bråk i en bostad fick leta ett tag innan de hittade en medvetslös kvinna som gömts i en låda under sängen. Arkivbild.

En skadad och medvetslös kvinna hittades i söndags gömd i en låda i en bostad i Göteborg. Nu har hennes sambo häktats för bland annat grov misshandel och olaga frihetsberövande.

Polisen fick larm från grannar till paret, som hört rop på hjälp och en man som skrek "jag ska slå ihjäl dig". Ingen öppnade när polisen knackade på, så dörren måste brytas upp.

I bostaden fanns en man i 60-årsåldern, som påstod att hans sambo nyss gått därifrån. Poliserna misstänkte att det inte stämde, men fick leta igenom bostaden flera gånger innan de hittade kvinnan.

Hon låg avsvimmad i en förvaringslåda som kilats in under sängen. I förhör har kvinnan uppgett att mannen tvingat henne ner i lådan.

"Den här händelsen hade kunnat få en mycket allvarligare utgång om inte grannar hade agerat", säger Marianne Karstorp, sektionschef inom polisen i Storgöteborg, i ett pressmeddelande.

ANNONS