Postnordchef: ”Det här får inte hända”

NYHETER

På onsdagsmorgonen tappade en lastbil från Postnord ut flera burar fulla med paket på E18 i Karlskoga.

Det aktuella lastbilssläpet har nu tagits ur bruk och skickats på teknisk undersökning.

– Det här får inte hända och är ingenting vi ser lätt på, säger Mats Ståhlgren som är chef för Postnord i region Väst.

1 av 2 | Foto: LÄSARBILD

Olyckan inträffade strax efter klockan 6 på onsdagsmorgonen. Enligt Mats Ståhlgren ska den aktuella chauffören ha spänt fast lasten ordentligt, samt stängt igen dörrarna. Men sen gick någonting fel.

– Av allt att döma ska chauffören gjort allting som han ska i det här fallet, men ändå kom lasten i rullning av någon anledning. Vi har nu tagit lastbilssläpet ur bruk och kommer att genomföra en teknisk undersökning, säger Mats Ståhlgren.

Och fortsätter:

– Det här får ju inte hända, det hade kunnat ske en väldigt allvarlig olycka.

Kommer få göra en reklamation

De kunder som på grund av incidenten inte fått sina paket levererade i dag kommer att kontaktas av Postnord och få göra en reklamation.

– Vi kommer att behandla varje enskilt fall för sig, och vi är inte nöjda för än våra kunder är nöjda.

”Ibland går saker fel”

För drygt en vecka sen spreds en bil i sociala medier på en annan lastbil från Postnord som körde runt med öppen lucka. Mats Ståhlgren säger dock att händelserna inte kan kopplas ihop.

– I det fallet berodde det ju på ett handhavandefel, alltså den mänskliga faktorn. Men i dagens fall handlar det inte om slarv. Chauffören ska ha gjort allt som man ska göra, säger Ståhlgren.

Det förekommer ju incidenter med posthantering hos er lite då och då, beror dessa på att det finns brister i er organisation?

– Vi är ju extremt stora i det vi gör och har väldigt många medarbetare. Ibland går saker fel. Vi utreder varje enskilt fall och brister är ingenting som vi tar lätt på.

ARTIKELN HANDLAR OM

Postnord

Karlskoga