Pehrson väljs till partiledare

Johan Pehrson har formellt valts till partiledare för Liberalerna.

Det beslutades vid ett extrainsatt landsmöte på lördagen.

Han presenterades bland annat som ”fyrbarnspappan” och ”killen med grillen” i samband med att han valdes.

Johan Pehrson har valts till ordinarie partiledare för Liberalerna.

Inga andra kandidater var aktuella till posten och valberedningen hade bara ett förslag: ”Fyrbarnsfarsan, närkingen, juristen, killen med grillen, Sveriges arbetsmarknadsminister och integrationsminister Johan Pehrson”, som valberedningens ordförande Lars Persson Skandevall presenterade honom.

Beslutet var enhälligt.

Pehrson tackade bland annat sin företrädare Nyamko Sabuni.

– Jag vill också tacka Nyamko Sabuni för ditt mod att du gick före med medlemmarna från partiet. Tack för att du la grunden för det viktiga vägvalet och arbetet för en ny liberal borgerlig regering, säger Johan Pehrson.

”Valresultatet blev inte bra”

Partiledaren kommenterade bland annat valet.

– Jag vet att vårt resultat i valet inte blev bra på alla ställen och överallt. På flera håll har vi trillat ur kommunerna och regionernas fullmäktigeförsamlingar och det är ensamt och tufft. Jag förstår det och jag ser det.

Den senaste veckan har strålkastarljuset riktats mot Pehrson – men inte för omröstningen utan för hans uttalande som gjordes i Expressen.

För en vecka sedan kallade han Sverigedemokraterna för ”brun sörja”.

När han sedan fick frågor om Tidöavtalet sa han att han inte gick med på vad som helst och en fråga som delat partierna är den om migrationen.

– Alla volymmål är borta, alla återvandringsmål är borta och en massa sjuka saker, säger Pehrson till tidningen i samband med ett partimöte utanför Sandviken.

Pehrson ska senare ha bett om ursäkt till Sverigedemokraterna för sitt uttalande. Någonting han några dagar senare hävdar att han inte gjort. När Pehrson förklarar sina uttalanden i TV4 uttrycker han att han har ett ”mustigt språk”.

Johan Pehrson håller tal på Liberalernas extrainsatta landsmöte.
Johan Pehrson håller tal på Liberalernas extrainsatta landsmöte.
Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari.
Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari.
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN