Död pojke utsatt för "kraftigt våld"

TT

Publicerad 2023-08-01

Pojken hittades i lördags kväll. Arkivbild.

En pojke i 15-årsåldern hittades i helgen död i ett skogsområde i Nynäshamns kommun. Händelsen utreds som mord.

”Pojken hade utsatts för kraftigt våld, men jag kan inte gå in på vilken typ av våld det är fråga om. En förundersökning om mord har inletts, men det finns ingen frihetsberövad i ärendet. Det går för närvarande inte att bedöma om mordet har koppling till kriminella grupperingar”, säger senioråklagare Hanna Cardell i ett pressmeddelande.

Pojken hittades av förbipasserande vid 20.30-tiden på lördagen. Enligt Sveriges Radio, som varit i kontakt med pojkens familj, är han hemmahörande i Jönköpings län och hade när han hittades varit försvunnen i en knapp vecka.

Ytterligare en person är anmäld försvunnen och eftersöks av polis i Stockholmsområdet, uppger Åklagarmyndigheten i pressmeddelandet. Det är ännu inte klarlagt om det försvinnandet har någon koppling till mordet.

– Vi jobbar intensivt med ärendet. Vi har hållit förhör med närstående, vänner och personer som bor eller befunnit sig på platsen där han anträffades, och så jobbar vi med kartläggning av den avlidne, vad han har gjort innan han avled, sade Stockholmspolisens presstalesperson Mats Eriksson i söndags.

Följ ämnen i artikeln