Här byter polisen och fyraåringen mössor med varandra

1 av 3 | Foto: Privat.
Här ger Casper blommor till polisen.
NYHETER

När Casper, 4, fick se människor lämna blommor till polisen som tack för deras jobb under attentatet ville han göra samma sak, skriver Expressen.

– Casper blev jätteglad, han lös verkligen upp, säger pappan Christian till Aftonbladet.

Tillsammans med sin familj har Casper Bruna-Rojas, 4, följt nyhetsrapporteringen om terrorattentatet i Stockholm. Han har haft en mängd funderingar om händelsen.

– Jag tycker att man ska vara ärlig mot sina barn och försöka förklara på ett så smart sätt som möjligt. De växer ju upp i samhället, säger pappan Christian Bruna-Rojas.

När han fick se ett inslag där folk lämnat blommor till poliser för att visa sin uppskattning ville han göra samma sak.

– ”Jag vill också åka in och lämna en blomma” sa han, berättar pappan Christian Bruna-Rojas.

”Det var jätteroligt”

Sagt och gjort. Istället för att gå på sin Tae-Kwon-Do-träning begav sig Casper med pappa Christian till Sergels torg med blommor.

Casper, som var iklädd i Spiderman-mössa, gick fram till en av poliserna och gav honom kramar och blommor. Polisen i sin tur utbrast att han också ville vara Spiderman och frågade om de kunde byta mössa.

– Då sa Casper ”Jag är spiderman, inte du”. Men sen så bytte det mössa. Det var superfint att se. Casper blev jätteglad, han lyste verkligen upp, säger Christian.

Christian tycker både det är fint av människor som ger polisen det här stödet – och av polisen som tar sig tiden att prata med till exempel Casper.

– Det är ju jobbigt för dem det här. Så gör de en sådan här grej. Egentligen behöver de inte prata med människor. Polisen hade bara kunnat stått där. Jag hade haft förståelse om de inte agerat.

Casper själv var också nöjd med mötet.

– Det var jätteroligt.

ARTIKELN HANDLAR OM