En död och flera skadade i attack på universitet i USA

NYHETER

Minst en person har dött och tre skadats efter att ha blivit attackerade med kniv på University of Texas i Austin.

En misstänkt gärningsperson har gripits och enligt universitetet föreligger det inte längre någon omedelbar fara.

– Vi fick ett meddelande om att det var en nödsituation som krävde att vi skulle hålla oss inne i byggnaden, säger svenske studenten Jacob Jonsson, 22.

1 av 3

Attacken inträffade på måndagseftermiddagen lokal tid. Svenske Jacob Jonsson, som studerar på KTH i Stockholm och just nu befinner sig på utbytestermin på University of Texas, befann sig då i biblioteket på skolområdet.

– Jag satt på fjärde våningen och hörde sirener utanför. Ganska snart efter det fick vi ett meddelande där de sa att det var en nödsituation som krävde att vi skulle hålla oss inne i byggnaden, säger Jacob som kommer från Örnsköldsvik.

– Jag började kolla i sociala medier och såg att det var en knivman på området precis utanför, fortsätter han.

Tumultartat

Jacob Jonsson beskriver stämningen efter attacken som tumultartad. Han följde myndigheters uppdateringar på Twitter och fick reda på att fyra personer hade attackerats och att en av dem dödförklarats på platsen.

– Bara 40 minuter senare fick vi meddelande om att en person hade gripits och att det inte längre var någon större fara att gå ut. Nu är vi tillåtna att lämna byggnaden, men bara om vi tar en speciell utgång, säger Jacob Jonsson.

Till följd av attacken har all undervisning på universitetet ställts in under resten av måndagen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Austin