Fick avliva hundvalp – efter bluffen

Patrik Pettersson och hans familj hade länge drömt om att skaffa en fransk bulldog. Till slut hittade de, vad de trodde, var den perfekta kenneln. Men redan efter några veckor blev valpen svårt sjuk.

Patrik Pettersson och hans familj i Svedala, letade länge efter en hundvalp. Specifikt sökte de efter en fransk bulldog. Efter en hel del sökande hittade de till slut en kennel i Helsingborg och bokade in ett besök, vilket Expressen var först med att berätta.

Inför besöket, den tionde april, informerades familjen om att kullen bara bestod av hanar och att det bara fanns två kvar.

– Väl där såg den ena valpen konstig ut, vilket jag påpekade. Hon sa att det var för att den föddes en dag senare än de andra och hade därför inte fått i sig lika mycket näring, säger han och fortsätter:

– Men det var den andra om tydde sig lite mer till oss så vi valde den och kallade honom för Frazze. Kvinnan visade både intyg från veterinär och chipmärkning så allt verkade vara okej.

”Lyckan var kortvarig”

Väl hemma i Svedala var lyckan obeskrivlig. Men den var kortvarig. Efter några veckor ringde telefonen.

– Det var en kvinna i Norrköping som frågade om vi hade köpt en valp av försäljaren i Helsingborg. Hon hade köpt den valpen som vi tyckte såg annorlunda ut och berättade att den hade blivit sjuk i Giardia och avlivats.

Samtalet väckte stark oro hos familjen och i samma veva började Frasse må dåligt.

– Vi ringde veterinären och berättade om hans symptom. Veterinären frågade om det var en smuggelhund. Men vi svarade att vi hade köpt den av en kvinna i Helsingborg.

Frazze försämrades fort och började spy.

– Vi var oroliga att han inte fick i sig antibiotikan ordentligt och åkte in med honom till veterinären igen.

”Var tvungna att ta bort honom”

Den 24 april informerades familjen om att han hade Giardia, den parasit som även drabbat den andra hunden.

– Två dagar senare fick han komma hem. Men i början av maj blev han sämre igen. Så efter att han hostat hela natten den 3 maj åkte vi in ännu en gång.

Efter röntgen och olika prover kunde veterinären meddela att sjukdomen hade satt sig på lungorna.

– Vi var tvungna att ta bort honom. Det var jättejobbigt för hela familjen.

”Vill varna andra”

Patrik försökte nå försäljaren utan framgång.

– Hon hade gått under jorden helt och hållet. Det visade sig att hon hade utgett sig för att vara någon helt annan.

Nu har fler familjer kontaktat Patrik och berättat samma historia.

– Det var när vi polisanmälde som vi fick bekräftat att hon använt sig av en annan identitet men trots det kände polisen igen henne sedan tidigare. Nu vill vi varna andra som vill köpa valp och att alla som varit med om det här anmäler händelsen.

– Idag ringde ännu en familj till mig och berättade att de fått avliva en valp. Vi skiter i alla pengar vi har lagt ut, det är inte det. Jag förstår om man blåser någon på en cykel men man leker inte med liv.

Publisert:

LÄS VIDARE