Sahlins livvakt erkänner brott

Mona Sahlins förre livvakt erkänner brott, skriver Expressen.

Livvakten erkänner brukande av osann urkund efter den uppmärksammade lägenhetsaffären.

– Han är beredd att underkasta sig ansvaret och ska skriva på ett strafföreläggande givet att åklagaren beslutar så, säger advokat Johan Eriksson till tidningen.

Under tiden som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism skrev Mona Sahlin ett falskt löneintyg till sin dåvarande livvakt. Intyget användes när livvakten sedan köpte en lägenhet för tio miljoner kronor.

Mona Sahlin och livvakten delgavs senare misstanke om brott. I Sahlins fall rörde misstankarna osant intygande i tre fall och livvakten misstänktes för brukande av osann urkund.

”Beredd att underkasta sig ansvaret”

Under måndagen rapporterade Expressen att livvakten erkänner brukande av osann urkund efter att tidigare ha nekat till brott.

Genom det hoppas livvakten undvika rättegång, uppger tidningen.

– Det är inte uttalat något strafföreläggande än, men det är möjligt att det blir så. Han är beredd att underkasta sig ansvaret och ska skriva på ett strafföreläggande givet att åklagaren beslutar så, säger livvaktens advokat Johan Eriksson till Expressen.

Sahlin har nekat till brott

Mona Sahlin, som förhördes på nytt i januari, har sedan tidigare förnekat brott. Hennes advokat Claes Borgström vill inte kommentera om hennes inställning förändrats, skriver Expressen.

Mona Sahlin avgick som nationell samordnare mot våldsbejakande extremism i maj 2016 efter Expressens avslöjande om det falska löneintyget.

I augusti 2016 skrev Aftonbladet att livvakten återvänt till sitt jobb på polisen trots att en förundersökning om lägenhetshärvan och det falska intyget pågick.

Detta har hänt: Mona Sahlins intygsskandaler – på 30 sekunderMona Sahlin avgår efter felaktigt intyg
Publisert:

LÄS VIDARE